Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


În drum spre Roland Garros, Iga Swiatek cucerește Roma

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek (15 WTA, favorită nr. 15) a zdrobit-o practic duminică pe Karolina Pliskova (Cehia, 9 WTA, favorită nr. 9) în finala turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 1.577.613 euro. Poloneza s-a impus în două seturi simetrice, 6-0, 6-0, în mai puţin de o oră.

Poloneza, care anul trecut a câştigat turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, nu a avut nevoie decât de 48 de minute pentru a-şi adjudeca victoria, câştigând incredibil primul set în doar 20 de minute. Ambele jucătoare au reuşit câte un as, însă Swiatek a profitat de cele 6 duble greşeli făcute de Pliskova.

Jucând extrem de agresiv, lucru care a surprins-o pe Pliskova, Swiatek a bifat al treilea titlu al carierei sale, în faţa unei adversare care a câştigat turneul de la Roma în 2019 şi a fost finalistă în 2020.

A fost prima data când o finală la Roma este decisă cu un dublu 6-0 și este cea mai categorică victorie la Openul Italiei.

"A fost genul acela de zi în care nimic nu funcționează, deși am încercat tot ce e posibil. Voi încerca să uit rapid această zi. Am avut meciuri mari aici (n.r. la Roma), să joci o finală este mereu un lucru minunat. M-am descurcat bine în trecut (n.r. la Foro Italico)" a declarat Karolina Pliskova.

"Sunt foarte fericită, chiar copleșită de emoții. La începutul turneului nici nu visam să câștig trofeul. A fost un drum greu, iar de-a lungul meciurilor am fost nevoită să trec prin momente dificile. A trebuie să lupt, să nu renunț" a declarat la rândul ei Iga Swiatek. după adjudecarea trofeului de la Roma.