Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Leicester Tigers - Montpellier, finala Challenge Cup pe Twickenham

leicester_montpellier.jpg

Leicester Tigers - Montpellier
Leicester Tigers și Montpellier vor evolua în finala Challenge Cup în fața a 10.000 de spectatori
Sursa imaginii: 
EPCR

Leicester Tigers și Montpellier se vor întâlni vineri seara în finala Challenge Cup, competiția europeană numărul 2, pe stadionul Twickenham din Londra. Sâmbătă pe același stadion se joacă finala Cupei Campionilor între Stade Toulousain și La Rochelle. 

Finala Challenge Cup se va disputa pe marele stadion Twickenham din Londra (capacitate 82.000) în prezența a 10.000 de spectatori, cel mai mare număr care vor asista la un meci de rugby de peste un an de la declanșarea pandemiei. 

Nici Leicester Tigers nici Montpellier nu au strălucit anul acesta în campionatele Angliei și respectiv Franței, dar vor aborda această finală știind că învingătoarea se va califica pentru ediția viitoare a Cupei Campionilor - competiția europeană numărul 1.

Tigrii, campioni ai Europei în 2001 și 2002 și cea mai bună echipa din Anglia timp de 15 ani până în 2010, sunt calificați în premieră în finala acestei competiții în timp Montepellier au câștigat Challenge Cup în 2016. 

În loturile celor două echipe figurează nume sonore, în special atrăgând atenția perechile de mijlocași: Richard Wigglesworth - George Ford, cu Ben Youngs pe banca de rezerve la Leicester, Benoit Paillaugue - Alex Lozowski cu campionii mondiali sud africani Cobus Reinach - Handre Pollard pe banca de rezerve la Montpellier. 

Meciul Leicester Tigers - Montpellier începe vineri de la orele 20:00 (22:00 în România și Republica Moldova). 

Sâmbătă are loc pe același stadion cu începere de la 16:46 (18:45) finala Cupei Campionilor între Stade Toulousain, de patru ori campioni ai Europei, și revelația acestei ediții, La Rochelle Atlantique, prezenți în premieră în finala competiției.