Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Montpellier câștigă Challenge Cup în fața lui Leicester Tigers

montpellier_leicester.jpg

Montpellier 18 Leicester 17
Montpellier au câștigat pentru a doua oară Challenge Cup în fața lui Leicester
Sursa imaginii: 
Montpellier Twitter

Montpellier sunt câștigătorii Challenge Cup, competiția europeană numărul doi, după victoria cu 18 - 17 în fața lui Leicester Tigers. Meciul s-a desfășurat pe stadionul Twickenham din Londra în fața a 10.000 de spectatori, cel mai mare număr de un an de la debutul pandemiei de Coronavirus. 

O finală dominată de Leicester s-a încheiat cu victoria lui Montpellier, după un joc plin de șuturi tactice și prea puțin spectaculos, între două echipe care revin încet la valoarea care le-a consacrat cu câțiva ani în urmă. 

Tigers au dominat pe înaintare, mai ales pe maul-ul de margine și au avut avantajul a două perioade în care au jucat în superioritate numerică pe cartonașe galbene ale adversarilor, în care au marcat două eseuri pe înaintare transformate față de o penalitate pentru Montpellier.

Dar Montpellier au fost extrem de eficienți și din cele trei pătrunderi în 22-ul advers au marcat două eseuri prin aripa Vincent Rattez și centrul Johan Goosen - omul meciului - plus o transformare și o penalitate prin mijlocașul la grămadă Benoit Paillaugue, cel mai prolific marcator al cupelor europene din acest sezon. 

În rest, Montpellier s-au apărat foarte exact și până la urmă au obținut o victorie meritată, a doua în Challenge Cup după cea din 2016, care le oferă calificarea automată în Cupa Campionilor în sezonul viitor, pe fondul unei comportări modeste în campionatul Franței, Top 14. 

Între timp Cupa Campionilor se va îndrepta tot spre Franța, pentru că finala ce se va disputa sâmbătă tot pe Twickenham, între Stade Toulousain, cvadrupli câștigători ai trofeului, în fața revelației sezonului, La Rochelle. 

Meciul Stade Toulousain - La Rochelle începe la orele 16:45 (18:45 în România și Republica Moldova).