Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Naomi Osaka s-a retras de la Roland Garros, după avertizarea că ar putea fi exclusă

osaka.jpg

Image source: 
Facebook/exokchanyeobnews

Jucătoarea japoneză, numărul 2 mondial, fusese amenințată că poate fi scoasă din competiție după ce a decis să boicoteze conferințele de presă de la Grand Slam-ul parizian.

După hotărârea jucătoarei nipone de tenis, românca Ana Bogdan, care ar fi trebuit să îi fie adversară, s-a calificat în turul al 3-lea fără să joace.

Iată mesajul integral publicat luni de Naomi Osaka:

Bună tuturor! Nu este o situație pe care mi-am imaginat-o sau am intenționat să o creez acum câteva zile. Cred că, acum, cel mai bun lucru pentru turneu, pentru ceilalți jucători și bunăstarea mea este să mă retrag, astfel încât toată lumea să se poată concentra asupra tenisului care se desfășoară la Paris. Nu am vrut niciodată să atrag atenția și accept că nu am ales momentul ideal de a transmite acest mesaj, iar acesta ar fi putut fi mai clar. Mai important, nu aș banaliza niciodată sănătatea mintală și nici nu aș folosi acest termen foarte ușor. Adevărul este că am suferit crize lungi de depresie de la US Open, în 2018, și mi-a fost foarte greu să fac față acestui lucru. Oricine mă cunoaște știe că sunt introvertită și oricine m-a văzut la turnee va observa că de multe ori port căști, deoarece asta îmi acoperă anxietatea socială. Deși presa de tenis a fost întotdeauna amabilă cu mine (și vreau să-mi cer scuze mai ales pentru toți jurnaliștii pe care i-am rănit), nu sunt o vorbitoare în public naturală și sufăr valuri uriașe de anxietate înainte de a vorbi cu presa mondială. Devin foarte nervoasă și mi se pare stresant să încerc mereu să port o discuție și să dau cele mai bune răspunsuri pe care le pot da. Aici, la Paris, mă simțeam deja vulnerabilă și anxioasă, așa că îmi voi lua timp departe de teren acum. Am anunțat preventiv, deoarece simt că regulile sunt destul de învechite în anumite părți și am vrut să evidențiez acest lucru. Am scris privat turneului cerându-mi scuze și spunând că aș fi mai mult decât fericită să vorbesc cu ei după turneu, deoarece Grand Slam-urile sunt foarte intense. Voi sta departe de teren pentru o vreme, dar când va veni momentul potrivit îmi doresc să lucrez împreună cu organizatorii pentru a face lucrurile mai bune pentru jucători, presă și fani.", a scris Naomi Osaka pe Twitter.

Amintim, după decizia de a boicota conferințele de presă, jucătoarea japoneză a fost criticată atât de jurnaliști, cât și de colegii din tenis, printre care se numără și „veteranul” de 39 de ani Roger Federer.