Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Carlo Ancelotti este noul antrenor al lui Real Madrid

ancelotti.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Tehnicianul italian a fost numit începând de marți antrenorul lui Real Madrid, au anunțat oficialii clubului, pe pagina oficială a grupării spaniole.

Ancelotti se întoarce la clubul iberic, după ce a mai condus banca tehnică între 2013 și 2015.

Italianul se întoarce la clubul nostru după ce a rescris cărțile de istorie în timpul primei sale aventuri la Real Madrid.”, se scrie în comunicatul oficial.

Antrenorul în vârstă de 61 de ani și-a încheiat contractual cu Everton și se întoarce la clubul nostru după ce și-a scris numele în cărțile de istorie la primul său mandat. A condus Real Madrid pentru o perioadă de două sezoane între 2013 și 2015 și a condus echipa către cel de al 10-lea titlu european suprem.”, mai spun madrilenii în prezentarea lui Ancelotti.

Amintim, sub conducerea lui, echipa a revenit în fruntea Europei, la 12 ani de la ultimul triumf continental, în urma unei victorii de neuitat asupra lui Atlético Madrid, pe stadionul din Lisabona.

Carlo Ancelotti a obținut 4 trofee în timpul primului său mandat la Real Madrid. În plus față de trofeul Ligii Campionilor, el a câștigat al 19-lea trofeu Copa del Rey al clubului, învingând Barcelona în finală. În cel de-al doilea an al său, a obținut încă două succese, aducând în vitrina de trofee a clubului Supercupa UEFA și Cupa Mondială a Cluburilor.

Pe lângă alte performanțe, Ancelotti este antrenorul lui Real Madrid care a înregistrat cele mai multe victorii (78) în primele sale 100 de jocuri la cârmă echipei.

De asemenea, Ancelotti se mândrește cu o experiență vastă și cu o colecție de trofee impresionantă. A câștigat trofee în Spania, Italia, Anglia, Franța și Germania. După o carieră de succes ca jucător, în care a obținut 14 trofee, primele sale succese ca antrenor au venit în perioada în care a condus AC Milan, unde a câștigat de două ori Liga Campionilor și Supercupele UEFA aferente, o Cupă Mondială a Cluburilor, un titlu în Serie A, Cupa Italiei și Supercupa Italiei.

În mandatul la Chelsea a făcut tripla în primul său an (Community Shield, Premier League și FA Cup), după care a condus pe OSG la câștigarea campionatului, înainte de a ajunge la Real Madrid .

Apoi, după ce s-a bucurat de succes în fotbalul spaniol, s-a impus și în Germania, unde a câștigat Bundesliga și a ridicat de două ori Supercupa Germaniei cu Bayern München.

După ultimele sale mandate la Napoli și Everton, Ancelotti se întoarce la Real Madrid cu scopul de a continua să rescrie cărțile de istorie cu cel mai mare club din lume.”, spun madrilenii în încheierea comunicatului oficial al grupării.