Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Echipa națională de fotbal, învinsă acasă de Georgia într-un amical

hagi.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/frf.ro

România a pierdut cu 2-1 în fața reprezentativei Georgiei în primul meci amical al verii, jucat pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, cu spectatori în tribune.

„Tricolorii” pregătiți de Mirel Rădoi au dominat prima repriză iar Olaru a avut prima ocazie de gol, când a șutat din 16 metri peste poartă.

Apoi a ieșit în evidență Ianis Hagi, care întâi a ratat, cu un șut din careu, mingea ajungând la el după o centrare deviată, a lui Ganea. În minutul 37, același Hagi a șutat în bară, din lovitură liberă.

La scurt timp, Alibec a fost oprit de portarul advers, care a respins șutul acestuia, din câțiva metri.

Cu trei minute înaintea pauzei, Florin Tănase a fost eliminat, după un gest nesportiv.

Rădoi a făcut trei schimbări în minutul 58, intrând în teren Cicâldău, Budescu și Ivan, în locul lui Olaru, Maxim și Alibec.

În minutul 61, Mikautadze a marcat pentru 0-1, cu un șut de la 12 metri, după o combinație cu Kiteishvili.

Echipele s-au echilibrat numeric în minutul 64, când Kvirkvelia a primit al doilea cartonaș galben, pentru un fault în careu, și a fost eliminat.

Apoi, România a primit o lovitură de pedeapsă, ratată de Răzvan Marin, care a șutat peste bară.

La doar 6 minute Aburjania a marcat al doilea gol al oaspeților, din careul de 6 metri, după un atac rapid al georgienilor.

Românii au redus apoi din diferență, în minutul 78, prin Ivan, care a marcat primul său gol pentru națională, din pasa lui Sorescu.

„Tricolorii” vor juca duminică al doilea amical, în deplasare, cu naționala Angliei.