Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: România va juca cu Argentina la București pe 3 iulie

romania_argentina_2021.jpg

România - Argentina
România va întâlni Argentina pentru prima oară după 10 ani
Sursa imaginii: 
Federația Română de Rugby Facebook

Echipa de rugby a României va întâlni Argentina în meci test la București pe 3 iulie. Meciul se dispută cu o săptămână înaintea meciului cu Scoția de pe 10 iulie și a Japoniei pe 17 iulie.

Stejarii vor avea o vară de foc reînnodând tradiția meciurilor cu echipe din primul eșalon valoric mondial, după o pauză de 15 ani, meciul de debut fiind cel cu Argentina.

Aceasta este o schimbare radicală pentru Los Pumas care aveau programate trei mecirui test acasă – cu Georgia și două cu Țara Galilor, care acum s-au transformat în trei partide în Europa, una cu România și celelalte două cu Țara Galilor, la Cardiff pe 10 și 17 iulie.

Naționala de rugby a României merită aceste meciuri puternice cu Argentina și cu Scoția, cu atât mai mult cu cât sunt meciuri pe care le așteptăm de foarte multă vreme. Mă bucur că putem să aducem aici pentru tânăra noastră echipă națională, pentru iubitorii noștri de rugby două echipe din topul mondial și mă bucur că vom avea posibilitatea să jucăm aceste partide cu spectatori. Este un moment important nu doar pentru suporterii de rugby ca să meargă pe stadion să-și încurajeze preferații, ci pentru toți iubitorii sportului pentru că, până la urmă trebuie să privim dincolo de această pandemie și treptat, cu toate măsurile recomandate de autorități, să ne întoarcem la viețile noastre. Viața noastră, viața sportului înseamnă spectatori, înseamnă suporteri în tribună.”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby (FRR). 

Potrivit FRR stadionul unde se va desfășura meciul nu a fost desemnat încă, dar site-ul americasrugbynews.com scrie că jocul va avea loc pe noul stadion Steaua cu o capacitate de 28.000 de locuri și cu un număr maxim permis de spectatori de 25% din capacitate.

Los Pumas sunt situația pe locul 9 în clasamentul World Rugby (față de locul 18 pentru Stejari) și au numeroși jucători care evoluează în Europa, în primele ligi ale Angliei și Franței, dar și în Noua Zeelandă, Australia și Japonia, ca Pablo Matera, Julian Montoya, Tomas Cubelli, Guido Petti, Tomas Lavanini, Santiago Chocobares, Nicolas Sanchez, Santiago Cordero, Matias Moroni și mulți alții.

Începând cu 1973 Stejarii și Los Pumas s-au întâlnit de opt ori, de fiecare dată victoria revenind argentinienilor, cel mai recent meci fiind jucat în 2011 la Cupa Mondială din Noua Zeelandă, scor 43 – 8.

Pe 10 iulie România va întâlni tot la București Scoția (locul 8 în clasamentul World Rugby), care va alinia echipa A, iar pe 17 iulie Stejarii vor primi – potrivit site-ului http://www.americasrugbynew.com vizita Japoniei (locul 10 în clasamentul World Rugby).