Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Echipa refugiaţilor la Jocurile Olimpice va avea 29 de sportivi

echipa refugiati.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/olympics.com

Componența acesteia a fost prezentată marți de Comitetul Olimpic Internaţional, iar echipa refugiaţilor va fi formată din 19 bărbaţi şi 10 femei, din 11 ţări şi reprezentând 12 sporturi, notează „L’equipe”.

O reprezentativă a refugiaţilor a fost creată pentru prima dată la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, la iniţiativa preşedintelui CIO, Thomas Bach, şi a avut atunci 10 sportivi, dintre care şase vor fi din nou prezenţi și la Tokyo.

Această echipa se va reuni pentru prima dată la Doha, în Qatar, la 12 şi 13 iulie, înainte de a pleca în Japonia, la 14 iulie. În timpul Jocurilor Olimpice, echipa îşi va stabili reşedinţa la Universitatea Waseda, care le va oferi sportivilor facilităţi de cazare şi antrenament, ei mutându-se în Satul Olimpic doar pe durata competiţiilor respective.

La reuniunea Comitetului Executiv al CIO, care a început marţi, purtătorul de cuvânt al forului, Mark Adams, a anunţat că două modificări ale Cartei Olimpice vor fi supuse votului sesiunii CIO care va avea loc înainte de începerea JO de la Tokyo.

Primul se referă la o modificare a mottoului CIO, cuvântul "împreună" fiind adăugat la actualul motto "mai rapid, mai înalt, mai puternic", în latină: "citius, altius, fortius-communis".

Varianta a doua se referă la obligaţia pentru comitetele olimpice naţionale de a avea o comisie a sportivilor şi de a include în structurile lor de conducere și reprezentanţi ai acesteia.