Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Echipele engleze implicate în Superliga europeană, amendate cu 25 de milioane de euro

premier league.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Premier League

Cele șase grupări engleze care au acceptat în secret să joace într-o Superligă Europeană vor plăti peste 25 de milioane de euro către Premier League. 

Amenda a fost anunțată într-o declarație comună de Premier League și Asociația de Fotbal, miercuri după-amiază, titrează „skysports.co”.

Astfel, Arsenal, Chelsea, FC Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham au acceptat, în plus, o amendă suplimentară de 29 de milioane de euro și o posibilă deducere de 30 de puncte pentru orice tentativă asemănătoare în viitor.

Cele șase cluburi implicate în propuneri de formare a Superligii Europene au recunoscut astăzi încă o dată că acțiunile lor au fost o greșeală și și-au reconfirmat angajamentul față de Premier League și viitorul fotbalului englez”, mai scrie în comunicat.

Ca un gest de bunăvoință, cluburile au convenit în mod colectiv să aducă o contribuție de 22 de milioane de lire sterline către Premier League, care va fi direcționată către îmbunătățirea fotbalului englez, inclusiv către noi investiții, către sprijinirea fanilor și a fotbalului juvenil și spre programe comunitare.

Aceste amenzi impuse de Premier League sunt comparabile cu cele date de UEFA, care a anunțat un pachet de „măsuri de reintegrare” pentru cele nouă cluburi care au fost de acord să se retragă din ESL, la sfârșitul lunii aprilie.

Grupările engleze, alături de AC Milan, Inter Milan și Atletico Madrid, au fost de acord să plătească o contribuție colectivă de 15 milioane de euro (12,9 milioane de lire sterline) pentru a fi investită în fotbalul pentru copii și tineret, la care se adaugă cinci la sută din veniturile lor obținute în urma participării la competițiile intercluburi organizate de UEFA, timp de un sezon.

De asemenea, UEFA a anunțat, miercuri, că organismul său de apel a decis suspendarea temporară a procedurilor deschise împotriva „rebelilor” din Super League: Real Madrid, FC Barcelona și Juventus Torino, până la o nouă notificare în acest sens.