Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Djokovic și Tsitsipas vor juca finala la Roland Garros

Tenismanul sârb, lider al ierarhiei mondiale, l-a eliminat a doua semifinală, în 4 seturi, pe Rafael Nadal, cel mai titrat jucător pe zgura pariziană, ducând la 30-28 scorul întâlnirilor directe.

După această înfrângere, Nadal a ratat șansa de a deveni recordman al circuitului ATP, cu cele mai multe Grand Slam-uri, acum fiind egal cu Roger Federer, cu câte 20 de trofee fiecare.

Djokovic a câștigat cu 3-6, 6-3, 7-6, 6-2, după un meci de 4 ore și 13 minute.

Rafa Nadal a debutat fulminant, ducând rapid scorul la 5-0, în primul set. Djokovic a revenit ușor, dar nu cât să refacă diferența, spaniolul câștigând cu 6-3.

Apoi au fost două seturi în care nivelul tenisului celor doi a fost la cel mai ridicat nivel, cu un plus evident pentru Djokovic, care a găsit mai multe soluții și a greșit mult mai puțin decât Nadal. Spaniolul a avut o minge de set pierdută pe finalul setului 3.

Al 4-lea set l-a arătat pe iberic mai obosit, jocul său fiind ușor haotic, cu multe erori neforțate. Nole a retrurnat impecabil și s-a impus cu 6-2, calificându-se în finală, unde îl va întâlni pe grecul Stefanos Tsitsipas, duminică după-amiază.