Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby, semifinale Anglia: Bristol – Harlequins și Exeter – Sale

exeter_sale.jpg

Exeter 20 Sale 19
Exeter Chiefs au revenit de 3 - 19 și au câștigat cu 20 - 19 meciul cu Sale Sharks
Sursa imaginii: 
Exeter Chiefs Twitter

În semifinalele campionatului Angliei la rugby, Gallagher Premiership, se vor întâlni Bristol Bears cu Harlequins și Exeter Chiefs cu Sale Sharks. Jocurile se vor disputa pe terenurile lui Bristol și Exeter respectiv săptămâna viitoare.

Cele patru echipe calificate în semifinale se cunoșteau de săptămâna trecută, doar ordinea nu era cunoscută, iar una dintre partide a fost lămurită chiar înainte de disputarea meciului Bristol – London Irish din runda a 22-a, ultima, a sezonului regulat.

Din cauza unor teste pozitive pentru Coronavirus în lotul londonezilor meciul a fost anulat și cu cele patru puncte atribuite din oficiu, Bristol s-a clasat pe primul loc, urmând să joace sâmbăta viitoare acasă cu Harlequins.

Rămânea de stabilit unde se va juca cea de-a doua semifinală, între Exeter și Sale, care, coincidență, se întâlneau în meci direct în ultima rundă a sezonului regulat.

Exeter începeau cu un avantaj de cinci puncte în clasament față de Sale, care deci trebuiau sî câștige meciul cu bonus ofensiv, fără ca Exter să obțină niciun punct bonus, pentru a trece pe locul 2 și a juca semifinala de săptămâna viitoare pe teren propriu.

Și timp de o oră Sale au părut că pot realiza acest țel ambițios: practicând un joc agresiv în apărare și inventiv în atac ei conduceau cu 19 – 3 în minutul 43, cu trei eseuri marcate și timp berechet pentru a marca un al patrulea eseu pentru punctul bonus.

Mai mult, în minutul 54, linia a doua Sam Skinner de la Exeter a primit un cartonaș roșu pentru placaj periculos cu umărul la capul mijlocașului la grămadă al lui Sale, Faf de Klerk.

Atunci meciul a basculat: Exeter și-au revenit din pumn, au dominat ultimele 20 de minute ale meciului și au câștigat cu 20 – 19, asigurându-și semifinala pe teren propriu cu aceiași adversari săptămâna viitoare.

Este a șasea semifinală consecutivă pe teren propriu disputată de Chiefs, ei câștigând precedentele cinci și obținând titlul de campioni ai Angliei în 2017 și 2020.

Sfârșit de sezon regulat

În celelalte meciuri ale ultimei runde s-au înregistrat rezultatele: Harlequins 54 Newcastle 26, Bath 30 Northampton 24, Wasps 31 Leicester 38, iar meciul Worcester – Gloucester a fost anulat din cauza testelor pozitive de Coronavirus în lotul Gloucester.

Clasamentul final sezonului regulat al ediției 2020 – 2021 al Gallagher Premiership este următorul: 1. Bristol 85 de puncte, 2. Exeter 82, 3. Sale 74, 4. Harlequins 71, 5. Northampton 57, 6. Leicester 54, 7. Wasps 52, 8. Bath 50, 9. London Irish 48, 10. Newcastle 45, 11. Gloucester 45, 12. Worcester 27.

Primele opt clasate vor juca în Cupa Campionilor Europeni, iar celelalte echipe în Challenge Cup. În această ediție nu va retrograda nimeni, iar din liga a doua va promova câștigătoarea dublei manșe de baraj dintre Ealing Trailfinders și Saracens, primul meci jucându-se duminică.

Prima semifinală din Gallagher dintre Bristol și Harelquins se joacă sâmbătă 19 iunie la ora 13 locală (15 în România), iar cea de-a doua dintre Exeter și Sale de la 15:45 (17:45).

În Franța, prima semifinală a campionatului Top 14 dintre La Rochelle și Racing 92 Paris se joacă vineri de la 20:45 ora locală (21:45), în timp ce ce-a de-a doua dintre Toulouse și  Bordeaux Begles se joacă sâmbătă de la aceeași oră.