Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Novak Djokovic a câștigat la Roland Garros al 19-lea turneu de Grand Slam al carierei

Tenismanul sârb, lider al ierarhiei mondiale, l-a învins în finala de duminică seara pe grecul Stefanos Tsitsipas, numărul 5 ATP, după ce a fost condus la seturi cu 2-0.

Djokovic s-a impus cu 6-7, 2-6, 6-2, 6-3, 6-4, după 4 ore și 12 minute de joc.

Cel mai echilibrat a fost primul set al meciului. Tsitsipas a salvat chiar în debutul meciului două mingi de break, după care cei doi au mers cap la cap, până la 5-5, când Djokovic a făcut primul break și a servit pentru set. Grecul a replicat însă și a egalat, ducând setul în tiebreak.

Jucătorul elen a condus cu 4-0 și 5-1 în tiebreak, însă Djokovic a revenit cu 5 puncte consecutive și a avut minge de set la 6-5. Nu a fructificat, iar grecul a reușit următoarele 3 puncte și și-a adjudecat setul.

În a doua parte , Tsitsipas a debutat cu un break, pe care l-a dublat apoi la 5-2 și a dus apoi scorul la 2-0.

Un moment psihologic al game-ului 3 și chiar al meciului, cel care a marcat primul pas al revenirii sârbului, s-a jucat în game-ul 4, în care Nole a avut 4 mingi de break nevalorificate, în timp ce grecul a avut și el șansa de a închide. Djokovic a câștigat a 5-cea minge de break și s-a desprins decisive, reducând diferența la seturi.

Apoi, setul al 4-lea nu a avut istoric. Numărul 1 mondial a luat 4 game-uri la rând, inclusive două break-uri și a trimis meciul în decisiv.

Nole a rezistat fizic mai bine, după mai mult de 3 ore de joc, și și-a valorificat experiența mai mare, reușind un break în game-ul al 3-lea.

În fine, pentru câștigarea turneului, Novak Djokovic va fi recompensat cu 1,6 milioane euro și 2.000 puncte ATP, în timp ce Tsitsipas va primi 800.000 euro și 1.200 puncte ATP.

Cupa ridicată de Djokovic, pe Arena Philippe-Chatrier, este al 19-lea trofeu de Grand Slam obținut de sârb în carieră,acesta fiind pe locul al 3-lea în acest clasament, după Roger Federer și Rafael Nadal, cu câte 20 de titluri.

Djokovic a devenit, de asemenea, primul jucător de tenis din istoria modernă care deține cel puțin două trofee la fiecare din cele patru turnee de Grand Slam dintr-un sezon.