Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euro 2020: Austria a învins Macedonia de Nord cu 3-1, în primul meci jucat la București

euro2020.jpg

Image source: 
rfi.fr

În Grupa C a competiției fotbalistice continentale, reprezentativa austriacă s-a impus duminică, pe „Arena Națională”, în fața echipei Macedoniei de Nord, debutantă la un turneu final.

Austriecii au marcat prin Lainer în minutul 18, Gregoritsch în minutul 78 și Arnautovic în minutul 89, în timp ce golul adversarilor a fost înscris în minutul 28 de veteranul de 37 de ani Goran Pandev.

Mai mult de 8.000 de spectatori au fost prezenți la meciul de pe „Arena Națională”.

Trebuie spus că Austria a reuşit prima sa victorie la un turneu final de Campionat European, după două remize și 4 înfrângeri.

Totodată, reușita lui Gregoritsch a reprezentat golul cu numărul 700 la turneele finale ale Euro.

De asemenea, Pandev a înscris primul gol al Macedoniei de Nord la un turneu final al Euro, după ce în urmă cu 20 de ani, în iunie 2001, el debuta la naţională, la doar 17 ani.

Tot în Grupa C și tot duminică seara, Țările de Jos au învins la Amsterdam reprezentativa Ucrainei, 3-2, într-un meci spectaculos. Olandezii au avut 2-0, dupa o oră de joc, prin golurile lui Georginio Wijnaldum și Wout Weghorst. Ucrainenii au egalat după reușitele lui Yarmolenko și Yeremchuk, din minutele 75 și 79, iar victoria echipei batave a adus-o Denzel Dumfries în minutul 85. Formația antrenată de Andrei Shevcenko va reveni la București, pentru celelalte două meciuri din grupă, cu Austria și Macedodia de Nord.

În fine, tot duminică, dar în Grupa D, Anglia a depășit Croația cu 1-0, gol înscris de Raheem Sterling în minutul 57.