Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Euro 2020: Spania – Suedia, doar 0-0, într-un meci dominat total de iberici

spania-suedia.jpg

Sursa imaginii: 
Twitter - UEFA EURO 2020

Naționala Spaniei a fost superioară la aproape toate capitolele în fața Suediei, în Grupa E a Campionatului European de fotbal, în partida disputată la Sevilla.

Practic, în meciul de la care toți fanii fotbalului așteptau să fie cel mai spectaculos al zilei de luni, scandinavii au dat o lecție de joc defensiv în fața unui adversar superior la majoritatea aspectelor tactice. Statistica partidei spune totul despre diferența dintre Spania și Suedia:

Posesie: 75% - 25%

Pase: 950 – 178

Pase reușite: 846 – 106

Ocazii de gol: 17 – 4

Șuturi pe poartă: 5 – 0

Șuturi pe lângă poartă: 8 – 2

Șuturi blocate: 4 – 2

Intervenții portar: 0 – 5

Practic, singurul punct în favoarea nordicilor a fost distanța alergată de jucători: 113,5 km, față de 110,7 km cât au parcurs ibericii.

Tot luni s-au mai jucat alte două meciuri. Scoția a fost învinsă cu 2-0 la Glasgow de Cehia, iar Slovacia a produs o surpriză, câștigând cu 2-1 contra Poloniei la Sankt Petersburg. Partida din Rusia a fost arbitrată de o brigadă românească avându-l la centru pe Ovidiu Hațegan, care a dictat prima eliminare a competiției – i-a arătat al doilea cartonaș galben polonezului Krychowiak, în minutul 62.

Marți se vor disputa doar două meciuri la Euro 2020. Ungaria va primi Portugalia – deținătoarea trofeului, la Budapesta, iar în primul mare derby al grupelor, Franta – campioana mondială en-titre, se va bate cu Germania.