Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euro 2020: Ucraina – Macedonia de Nord 2-1, la București

ucraina.jpg

Image source: 
france24.fr

În a doua partidă găzduită de Arena Națională la Campionatul European de Fotbal, ucrainienii pregătiți de Andrei Șevcenko au cucerit primele trei puncte în Grupa C.

Cu circa 13.900 de spectatori în tribune, adică un sfert din capacitatea stadionului, ucrainienii au dominat prima repriză și au deschis scorul după 29 de minute prin Andrei Yarmolenko, urmat la doar 5 minute de Roman Yaremciuk, care a făcut 2-0, tot din pasa lui Yarmolenko.

Apoi, veteranul macedonean Goran Pandev a fost la un pas de a-și pune în palmares și al doilea gol la un turneu final, însă reușita sa a fost anulată în minutul 39, pe motiv de offside.

Până la urmă, Macedonia de Nord a primit un penalty, executat și ratat de Ezgjan Alioski. Acesta a șutat pe centrul porții, însă Dimitrievski a anticipat și a respins. Alioski a avut șansă, mingea revenindu-i, astfel încât a doua oară a reușit să trimită în plasă.

Cu câteva minute înaintea finalului, Ruslan Malinovsky a ratat o lovitură de pedeapsă acordată de centralul argentinian al partidei, după ce a consultat sistemul de arbitraj video.

Ucrainia se va întoarce pe „Arena Națională”, la fel și Austria, urmând să se confrunte la 21 iunie.

În schimb, Macedonia de Nord are șanse mici de a mai ieși din grupe, urmând să întâlnească Olanda, la Amsterdam.