Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Euro 2020: Cehia – Croația 1-1 și cehii au devenit favoriți pentru optimi

modric.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Meciul din runda a doua a Grupei D s-a jucat în Scoția, la Glasgow, pe o arenă aproape pustie, majoritatea spectatorilor fiind fanii celor două echipe.

Vicecampioana mondială avea nevoie de o victorie pentru a reintra în lupta pentru calificare în optimi, însă prima jumătate de oră a fost lipsită de ocazii clare la cele două porți.

Apoi, Patrik Schick a devenit primul jucător de la Euro 2020 care înscrie 3 goluri, după ce a transformat în minutul 37 un penalty, acordat după consultarea sistemului de arbitraj video.

În partea a doua, Croația a trecut imediat în ofensivă și a reușit să egaleze prin Ivan Perisic, la doar două minute după ieșirea de la cabine.

Mai mult, Nikola Vlasic a trecut pe lângă preluarea conducerii pentru croați, în minutul 73, șutul său trecând puțin pe lângă bară.

Cea din urmă ocazie notabilă le-a aparținut tot croaților, Bruno Petkovic șutând într-un fundaș advers, din poziție perfectă.

Până la urmă s-a încheiat 1-1.

Finalista Cupei Mondiale din 2018, Croația are un singur punct și are nevoie neapărat de o victorie clară în ultimul meci, cu Scoția, pentru a spera la prezența în optimi, de pe un eventual loc 3 în Grupa D.