Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Euro 2020: Anglia și Scoția, 0-0 pe Wembley

scotia.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Este pentru prima oară în ultimele 7 decenii când derby-ul istoric dintre englezi și scoțieni, vechi de 149 de ani, se termină fără gol marcat.

Anglia a fost ofensivă din primele minute de joc și a ratat o primă mare ocazie, în minutul 10, când John Stones a trimis mingea cu capul în transversală.

Scoțienii au replicat în minutul 30 prin Stephen O'Donnell, al cărui șut din interiorul careului a fost respins in extremis de portarul Jordan Pickford. Mingea respinsă a ajuns la Che Adams, care nu a reușit să o trimită în poartă, din situație ideală.

La începutul părții secunde a fost rândul englezilor să îl pună în evidență pe portarul advers, șutul lui Mason Mount, din marginea careului, fiind respins de Marshall.

Cea din urmă fază cu adevărat periculoasă l-a avut ca protagonist pe scoțianul Lyndon Dykes, al cărui șut din interiorul careului l-a învins pe Pickford și mingea a fost respinsă de pe linia porții de un fundaș.

Această „remiză albă” dintre cele două rivale îi favorizează pe englezi, care fac 4 puncte și trec pe locul al doilea, dar vor fi nevoiți să obțină un rezultat pozitiv în ultima rundă, contra Cehiei, pentru a fi siguri de calificarea în optimi.

De cealaltă parte, Scoția rămâne fără gol marcat și face doar primul punct, dar mai are totuși șanse teoretice să iasă din Grupa D.