Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Exeter Chiefs – Harlequins în finala campionatului Angliei

bristol_harlequins.jpg

Bristol 36 Harlequins 43
Fundașul Tyrone Greene marchează unul dintre cele șapte eseuri ale Harlequins în meciul cu Bristol
Sursa imaginii: 
Harlequins Twitter

Finala Gallagher Premiership, campionatul Angliei la rugby, se va disputa între Exeter Chiefs și Harlequins. În semifinale Exeter a câștigat în fața lui Sale Sharks, în timop ce Harlequins au învins pe Bristol Bears cu 43 – 36.

Harlequins au creat surpriza, câștigând prima semifinală în deplasare în campionatul Angliei din 2015 după un meci cu evoluție pasionantă a scorului.

Bristol, clasați pe primul loc în sezonul regulat, au început meciul într-o viteză debordantă și în minutul 29 conduceau cu 28 – 0, cu patru eseuri marcate, creatorii fiind fundașul Charles Piutau și centrul Semi Radradra.

Harlequins au marcat un eseu înainte de pauză, dar la 28 – 5 puțini erau cei care credeau într-o răsturnare a scorului în partea a doua. Dar oaspeții au revenit pe teren hotărâți și au răspuns cu aceeași monedă: atac la mână din toate pozițiile care le-au adus nu mai puțin de patru eseuri, față de unul singur al gazdelor.

După 80 de minute scorul era egal: 31 – 31 așa încât s-a recurs la 2 x 10 minute de prelungiri. Mijlocașul la deschidere al lui Bristol Callum Sheedy a trimis în bară o penalitate, după care Harlequins amarcat l șaselea lor eseu, transformat luând conducerea pentru prima oară în acest meci: 31 – 38.

Gazdele au revenit în atac, au marcat al cincilea lor eseu, scorul a devenit 36 – 38, dar Sheedy a trimis transformarea în bară.

Bristol s-au aruncat în atac cu ultimele resurse, dar au fost contrați și Harlequins au marcat al șaptelea eseu cu ultima acțiune a meciului. Scor final Bristol 36, Harlequins 43.

Cealaltă semifinală a avut o desfășurare mai convențională, cu gazdele – campionii en titre de anul trecut – impunându-se de la început prin jocul lor axat pe înaintare și, deși Sale au revenit ocazional pe tabela de scor, rezultatul nu a fost niciun moment serios în dubiu. Scor final: Exeter 40 Sale 30 și Chiefs se califică pentru a șasea oară consecutiv în finala campionatului Angliei.

Finala Gallagher Premiership se va juca sâmbătă la ora 17:30 (19:30 în România) pe Stadionul Twickenham (capacitate 82.000) în prezența a 10.000 de spectatori între Exeter Chiefs și Harlequins