Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Stade Toulousain - La Rochelle în finala campionatului Franței

antoine_dupont.jpg

Stade Toulousain 24 Bordeaux Begles 21
Stade Toulousain va juca a doua finală împotriva lui La Rochelle la un interval de cinci săptămâni
Image source: 
Stade Toulousian Twitter

Finala campionatului Franței la rugby - Top 14 - se va disputa între Stade Tolousain și La Rochelle. În semifinale Toulouse a învins pe Bordeaux Begles cu 24 - 21, în timp ce La Rochelle a depășit pe Racing 92 Paris cu 19 - 6. 

Favoriții s-au impus în mod logic și se vor întâlni pentru a doua finală în acest sezon: în finala Cupei Campionilor Europeni disputată pe 22 mai Tolouse a învins La Rochelle cu 22 - 17. Cele două echipe s-au clasat și pe primele două locuri în sezonul regulat. 

Toulouse a întâlnit însă o dârză rezistență din partea lui Bordeaux în semifinală și cartonașul roșu din minutul 58 pentru centrul bordelez Ulupano Seuteni a fost probabil decisiv în înclinarea balanței în favoarea campionilor Europei. La Bordeaux a început a jucat timp de 46 de minute pilierul moldovean Vadim Cobîlaș care luna viitoare va împlini 38 de ani,

În cealaltă semifinală, La Rochelle, cu o înaintare extrem de puternică, a învins echipa pariziană mai titrată și plină de vedete internaționale și s-a calificat într-o finală absolut logică și așteptată.

Finala Top 14 se va juca vineri 25 iunie de la 21:45 ora României pe Stade de France la Paris.