Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Saracens promovează în prima ligă a Angliei după un an în purgatoriu

saracens_ealing.jpg

Saracens 57 Ealing 15
Saracens au câștigat ambele manșe ale barajului cu Ealing Trailfinders
Sursa imaginii: 
Saracens Twitter

Saracens au revenit după numai un sezon în prima ligă de rugby a Angliei, câștigând dubla manșa de baraj cu Ealing în liga a două. Saracens au fost penalizați cu retrogradarea la sfârșitul sezonului 2019/2020 pentru depășirea plafonului salarial al lotului de jucători. 

Victorii cu 60 - 0 și 57 - 15 împotriva lui Ealing au încununat o revenire rapidă în eșalonul de elită al rugby-ului englez pentru Saracens, câștigători de cinci ori ai campionatului Angliei și de trei ori ai Cupei Campionilor Europeni în ultimul deceniu. 

Desigur că această revenire era așteptată, dat fiind faptul că echipa din nordul Londrei și-a păstrat majoritatea internaționalilor în lot, care au tratat cu maximă seriozitate cele 11 meciuri pe care le-au avut de jucat, chiar dacă majoritatea echipelor întâlnite erau formate din semi-profesioniști. 

Saracens și-au tratat cu maxim respect advesarii, aliniind în baraj 12 internaționali în XV-le de start, inclusiv cei șase jucători selecționați pentru seria de meciuri dintre Leii Britanici și Africa de Sud (campionii mondiali) - Mako Vunipola, Jamie George, Maro Itoje, Owen Farrell, Elliott Daly și respectiv Vincent Koch. 

Gallagher Premiership - prima ligă - se va relua pe 17 septembrie, iar Saracens vor beneficia de revenirea a patru internaționali englezi împrumutați unor cluburi din elită în acest sezon - Ben Earl, Max Malins (Britsol Bears), Nick Isiekwe (Northampton) și Alex Lozowski (Montpellier). 

Ei vor juca și în Challenge Cup, competiția europeană numărul doi și vor avea desigur ca obiectiv câștigarea ambelor competiții. Criticați ca trișori, Saracens și-au strâns rândurile, și-au ispășit pedeapsa în purgatoriul ligii a doua, au învățat lecția și au revenit în elită, unde adverarii lor vor ști că vor avea din nou de a face cu echipa care a dominat rugby-ul englez și european în al doilea deceniu al secolului XXI.