Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Harlequins campionii Angliei, după 40 - 38 în finala cu Exeter

harlequins.jpg

Harlequins campioni 2021
Harlequins câștigă campionatul Angliei după nouă ani de la prima lor victorie
Sursa imaginii: 
Harlequins Twitter

Harlequins a câștigat campionatul de rugby al Angliei, Gallagher Premiership, învingând în finală pe Exeter Chiefs cu 40 - 38. Este al doilea titlu câștigat de echipa din sud vestul Londrei după nouă ani.  

Într-o finală considerată de comentatori cea mai pasionantă din istoria campionatului Angliei, Harlequins i-au învins pe foștii campioni cu 40 - 38 (6 - 5 la eseuri), în fața a 10.000 de spectatori pe stadionul Twickenham din Londra. 

Harlequins, care săptămâna trecută au învins în semifinală pe Bristol Bears cu 43 - 36, după ce erau conduși cu 28 - 0 după 28 de minute, au repetat același joc de atac din toate pozițiile și au suprins pe Exeter, o echipă cu o înaintare redutabilă, printr-o replică de contact fizic total. 

Londonezii conduceau la pauză cu 19 - 14 și în partea a doua au continuat să practice un joc imaginativ dirijat de perechea de mijlocași Danny Care (veteranul campion în 2012) și Marcus Smith (un talent prodigios la 22 de ani), în timp ce pe înaintare pilierul Joe Marler (celălalt supraviețuitor al primei victorii de acum nouă ani) - omul meciului - și numărul 8 Alex Dombrandt s-au remarcat atât în atac cât și în apărare. 

Exeter Chiefs, care evoluau pentru a șasea oară consecutiv în finală, au jucat bine dar au întâlnit un adversar, carpentru care ofensive cu numai șase luni în urmă rămseseră fără antrenor și pentru care calificarea în semifinalele Gallagher Premiership părea o misiune imposibilă, dar care între timp a cunoscut o transformare remarcabilă într-o echipă pentru care ofensiva este singura opțiune. 

Tot sâmbătă, la Edinburgh, Leii Britanici și Irlandezi au învins Japonia cu 28 - 10 și urmează să plece sâmbătă în turneu în Africa de Sud, unde vor disputa trei meciuri test cu campionii mondiali, Springboks. 

În Rugby Europe Championship (REC) Georgia a învins Țările de Jos cu 48 - 15 și a câștigat titlul pe 2021 cu Mare Șlem. România se află deocamdată pe locul 2 și va disputa pe teren propriu ultimul meci din REC 2021 pe 14 noimebrie cu Țările de Jos. 

REC 2021 împreună cu returul din REC vor decide primele două clasate ce se vor califica direct pentru Cupa Mondială (RWC) 2023 din Franța. Echipa de pe locul 3 va evolua în turneul final inetrcontinenal de calificare care va decide ultima echipa calificată pentru RWC 2023.

Georgia REC 2021
Georgia a câștigat din nou Marele Șlem în REC 2021
Sursa imaginii: 
Georgia Rugby Facebook