Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Euro 2020: Anglia a eliminat Germania și s-a calificat în sferturi

anglia.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

În penultima partidă din optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal, jucată pe Stadionul Wembley din Londra, reprezentativa Albionului s-a impus în fața germanilor cu 2-0.

Cu tribunele pline de personalități, printre care și Prințul William, cele două rivale au început timid, tatonarea prelungindu-se până la pauză. În a doua parte, Germania a dominat ușor, pe fondul aceluiași joc defensiv al adversarilor.

Anglia a deschis scorul abia în minutul 75, după o fază neobișnuită, plecată de la Raheem Sterling, care i-a pasat lui Luke Shaw în flancul stâng, iar acesta a trimis puternic pe jos, în fața porții, de unde același Sterling a șutat fără probleme în poartă.

După doar 7 minute nemții au trecut pe lângă egalare, Thomas Muller ratând singur cu portarul, din poziție perfectă.

Anglia și-a asigurat calificarea cu golul de 2-0 al lui Harry Kane, care a fructificat centrarea lui Jack Grealish, în minutul 86.

Selecționata Angliei va juca în sferturi cu câștigătoarea meciului dintre Ucraina și Suedia, ce se dispută tot marți seară, pe Hampden Park, din Glasgow, în Scoția.

Amintim, pentru Joachim Low a fost ultima partidă în fruntea reprezentativei Germaniei, la care a anunțat că va renunța încă de la începutul acestui an.