Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euro 2020: Ucraina este ultima calificată în sferturi, după ce a învins Suedia în prelungiri

ucraina.jpg

Image source: 
france24.fr

În partida jucată în Suedia, după 90 de minute scorul a fost egal, 1-1, iar ucrainienii s-au impus cu 2-1 prelungirile prelungirilor, minutul 120+1.

Naționala pregătită de Andrei Șevcenko a deschis scorul în minutul 27, când Yarmolenko l-a găsit cu o pasă pe Oleksandr Zinchenko în careu, lateral stânga, iar acesta a şutat puternic, din apropierea porții.

Apoi, în minutul 43, Emil Forsberg a reușit un șut frumos, de la 20 de metri, deviat ușor, care l-a derutat pe Bushchan și le-a adus egalarea scandinavilor.

În repriza secundă au rămas de notat șuturile în bară ale lui Sydorchuk pentru Ucraina și Sebastian Larsson, de două ori, pentru Suedia.

În prima repriză de prelungiri a fost eliminat suedezul Marcus Danielson, pentru un fault dur, verificat de arbitrul Daniele Orsato, cu sistemul VAR.

Până la final, cu un om în minus, nordicii s-au apărat, dar au primit gol în primul minut suplimentar al prelungirilor. Oleksandr Zinchenko a trimis o centrare perfecta în fața porții, iar rezerva Artem Dovbyk a marcat cu capul, primul lui gol din carieră la prima reprezentativă.

Sferturile de finală ale Euro 2020 vor începe vineri, cu două meciuri: Elveția – Spania și Belgia – Italia.