Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Scoția anulează meciul cu România din 10 iulie pe motiv de Coronavirus

rugby_scotia.png

Scottish Rugby
Federația de Rugby a Scoției spune că sănătatea jucătorilor este pe primul loc
Sursa imaginii: 
Scottish Rugby

Meciul România – Scoția de București din 10 iulie a fost anulat în urma confirmării că mai mulți membri lotului scoțian au avut rezultate pozitive la testul de Coronavirus, a anunțat Scottish Rugby – Federația Scoțiană de Rugby.

Lotul de rugby al Scoției, în fapt echipa A, nu va mai face deplasarea la București pentru jocul cu România programat pe 10 iulie pe Stadionul Arcul de Triumf din cauza că un număr de jucători au fost depistați pozitivi cu Coronavirus.

Anularea urmează contramandării meciului Anglia A – Scoția A de săptămâna trecută când nouă jucători fuseseră testați pozitiv.  

Toți jucătorii și personalul se izolează în prezent, conform instrucțiunilor guvernului scoțian, și se află în auto-izolare forțată de când s-au întors duminică (27 iunie) de la Leicester. Pentru a respecta confidențialitatea medicală, Scottish Rugby nu va numi persoanele afectate.” se spune într-un comunicat al federației de la Edinburgh.

La această etapă, Scottish Rugby are intenția fermă de a juca meciul internațional de săptămâna următoare împotriva Georgiei la Tbilisi (sâmbătă, 17 iulie), însă situația actuală rămâne fluidă și acel meci este supus revizuirii și testelor ulterioare.” se mai spune ]n comunicat.

Suntem clar dezamăgiți și îmi pare extrem de rău atât pentru grupul nostru de jucători, cât și pentru conducere, precum și pentru Federația Română de Rugby, totuși sănătatea și bunăstarea echipei noastre trebuie să fie pe primul loc.” a declarat directorul executiv al Scottish Rugby, Mark Dodson.

România întâlnește sâmbătă 3 iulie de la ora 21 Argentina pe Stadionul Arcul de Triumf, care va fi inaugurat cu această ocazie.