Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Euro 2020: Spania este în semifinale după ce a eliminat Elveția la loviturile de departajare

spania.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Spaniolii și elvețienii au jucat vineri seara primul meci din sferturile de finală, pe „Gazprom Arena” din Sankt Petersburg, iar ibericii s-au impus după ce adversarii au rămas din minutul 77 în 10 oameni.

Naționala spaniolă a deschis scorul, cu noroc, prin autogolul lui Denis Zakaria din minutul 8.

Apoi, ibericii au dominat teritorial întreaga primă repriză, având o posesie zdrobitoare, ce a trecut chiar de 75% în prima jumătate e oră.

Totuși, Spania a avut o singură ocazie cu adevărat periculoasă la poarta lui Yann Sommer, care a respins in extremis lovitura de cap a lui Cesar Azpilicueta, din minutul 25.

Reprezentativa Elveției a revenit de la vestiare decisă să egaleze și a ratat două ocazii mari, prin Rodriguez și Zuber, șutul celui din urmă fiind respins spectaculos de portarul Unai Simon.

Egalarea a venit în minutul 69, când Xherdan Shaqiri a profitat de o greșeală a defensivei spaniole din apropierea porții.

În minutul 77 elvețienii au rămas în 10 oameni, când Remo Freuler a avut o intervenție neglijentă și primit cartonaș roșu, confirmat și de sistemul de arbitraj video.

În prelungiri, rând pe rând, Marcos Llorente, Dani Olmo sau Sergio Busquets, au irosit ocazia de a tranșa calificarea, din situații favorabile, opriți de fie de zidul defensiv al elvețienilor, fie de portarul Sommer, care a avut 10 intervenții de-a lungul partidei.

La loviturile de departajare, Busquets a deschis seria cu un șut în bară, ratând a 6-a lovitură de pedeapsă consecutivă a Spaniei.

Apoi, după câte o execuție reușită de fiecare parte, Spania a revenit în joc după ce Unai Simmon a apărat în fața lui Fabian Schar.

Imediat, Sommer repetă performanța lui Unai Simon, apărând în fața lui Rodri.

Ca răspuns, tânărul portar spaniol respinge a doua lovitură la rând, menținând Spania în joc.

Selecționata iberică a marcat următoara execuție, în timp ce elvețienii au ratat și a treia lovitură, Ruben Vargas șutând peste bară.

În fine, lovitura decisivă i-a aparținut lui Mikel Oyarzabal, care l-a învins pe Sommer și a trimis Spania în semifinală, unde va întâlni câștigătoarea partidei dintre Belgia și Italia, a cărei confruntare a inceput la ora 22:00.