Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euro 2020: Italia a eliminat Belgia și va juca în semifinale cu Spania

italia.jpg

Image source: 
france24.fr

În al doilea meci al sferturilor, jucat vineri în Germania, la Munchen, italienii s-au impus cu 2-1 în fața belgienilor, după o evoluție remarcabilă.

Confruntarea s-a disputat pe contre din primul minut, cu o dominare din partea italienilor, care au marcat în minutul 13, prin Bonucci, un gol anulat pe motiv de offside, după consultarea arbitrajului video.

„Diavolii roșii” au replicat peste 10 minute, prin Kevin De Bruyne, al cărui șut l-a scos în evidență pentru prima dată pe Donnarumma, care a respins în corner.

În minutul 31, Barella a deschis scorul pentru Italia, după o pasă primită de la Verratti.

În minutul 44, Lorenzo Insigne a profitat de lipsa de marcaj și a șutat din marginea careului, învingându-l pentru a doua oară pe Thibaut Courtois.

Apoi, în minutele suplimentare ale reprizei, belgianul Jeremy Doku a reușit o depășire în viteză, a părtuns în careu, unde Di Lorenzo l-a impins și a provoacat lovitura de pedeapsă. VAR-ul a confirmat și Lukaku a executat perfect în fața lui Donnarumma.

Jocul pe contre a continuat în partea secundă, de data aceasta marile ocazii avându-le belgienii, prin Lukaku sau Jeremy Doku.

Reprezentativa belgiană au încheiat meciul în jumătatea italiană, cu portarl Thibaut Courtois în careu la ultimul corner, însă fără succes, legendara experiență defensivă a fotbaliștilor peninsulari aducându-le calificarea în semifinala în care vor înfrunta Spania, la Londra, pe Wembley, arena ce va găzdui și finala Euro 2020.