Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: România pierde la limită, 17 - 24 cu Argentina pe Arcul de Triumf

ionel_melinte.jpg

Ionel Melinte
Fundașul Ionel Melinte a transformat patru lovituri de pedeapsă
Sursa imaginii: 
România Rugby Facebook

Echipa de rugby a României a pierdut la limită, 17 - 24 cu Argentina în meciul de inaugurare a noului stadion Arcul de Triumf. În pofida înfrângerii, Stejarii au făcut un joc foarte bun. 

Stejarii au obținut un rezultat meritoriu, 17 - 24, cu Pumas, echipă situată pe locul 9 în clasamentul World Rugby și care a aliniat un XV plin de jucători care evoluează la cel mai înalt nivel în Franța, Anglia, Australia și Țara Galilor. 

Jucătorii români au început meciul cu curaj și au condus de două ori, 3 - 0 și 6 - 5 prin lovituri de pedeapsă transformate de fundașul Ionel Melinte, dar de fiecare dată argentienienii au revenit, marcând trei eseuri, ultimul de penalizare, prilej cu care flankerul Cristi Chirică a primit cartonaș galben și Pumas au intrat la vestiar cu un avantaj de 17 - 9.

Era de așteptat ca Argentina să profite de superioritate numerică după pauză, dar înaintașii români s-au întrecut pe sine și au marcat un eseu prin talonerul Eugen Căpățînă, iar apoi Melinte a transformat cea de-a patra penalitate a sa aducând egalitatea pe tabela de marcaj. 

Linia a II-a Marius Antonescu a primit cartonaș galben și de data aceasta Pumas au profitat și au marcat eseul victoriei prin flankerul Juan Martin Gonzalez, transformat de mijlocașul la deschidere Domingo Miotti. Scor final România 17 Argentina 24.