Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Africa de Sud – Georgia anulat din cauza infectărilor cu Coronavirus

africa_de_sud_georgia.jpg

Africa de Sud - Georgia
Al doilea meci test dintre Africa de Sud și Georgia a fost anulat din cauza infectărilor cu Coronavirus
Image source: 
Federația Sud Africană de Rugby

Al doilea meci de test dintre Africa de Sud și Georgia programat pentru vineri a fost anulat din cauza infectărilor cu Coronavirus din ambele loturi. Federația sud-africană și-a reafirmat însă angajamentul de a desfășura seria de teste împotriva Leilor Britanici și Irlandezi.

Meciul test dintre campionii mondiali și Georgiei programat vineri seară nu se va mai desfășura din cauza testele pozitive, iar grupul medical consultativ a constatat că riscul era pur și simplu prea mare pentru ca jocul să aibă loc.

Până în prezent, au fost înregistrate  16 cazuri în ambele echipe - 12 printre Springboks, inclusiv în cadrul staff-ului tehnic și alte patru teste pozitive printre Lelos. În primul meci test desfășurat vinerea trecută campionii mondiali au învins Georgia cu 40 - 9.

În contextul pierderii de vieți și al pagubelor economice pe care Covid și acest al treilea val le provoacă, anularea unui meci de rugby este destul de semnificativă”, a spus directorul executiv al Federația Sud Africane de Rugby, Jurie Roux, într-o declarație.

Acum atenția se îndreaptă către cele trei meciuri test dintre Africa de Sud și Leii Britanici și Irlandezi – selecționata celor mai buni jucători din Anglia, Țara Galilor, Irlanda și Scoția – care face la fiecare patru ani prin rotație turnee în Africa de Sud, Noua Zeelandă și Australia.

Meciurile sunt programate pe 24, 31 iulie și 7 august și desfășurarea lor este sub semnul întrebării. A fost anulat și meciul dintre Leii Britanici și Irlandezi și franciza regională Lions tot din cauza infectărilor cu Coronavirus din lotul sud-africanilor. Miercuri Leii au învins franciza Sharks cu 54 - 7.

Tot miercuri Australia a învins Franța cu 23 – 21 în primul meci test dintre cele două echipe disputat la Brisbane, printr-o penalitate marcată în minutul al treilea al prelungirilor, după o gafă a francezilor care nu au șutat balonul în afara terenului după expirarea timpului de joc când conduceau cu 21 – 20.

Echipele românești - forfait din lipsă de bani

Rugby Europe – forul continental al balonului cu balonul oval a lansat competiția Super Cupa Europei, la care vor participa:

Alina Petrache
Președintele România Rugby, Alin Petrache, spune că echipele românești nu au bani să participe la Super Cupa Europei
Image source: 
TVR

Conferința estică

 • Georgia – LEUL NEGRU
 • Israel - TEL-AVIV HEAT 
 • Rusia – ENISEY-STM
 • Rusia – LOKOMOTIV PENZA

Conferința vestică

 • Belgia - BRUSSELS DEVILS
 • Țările de Jos - DELTA
 • Portugalia - LUSITANOS
 • Spania - CASTILLA Y LEON IBRIEIANS

Meciurile vor avea loc la următoarele date :

 • Runda 1: 18-19 Septembrie 2021
 • Runda 2: 25-26 Septembrie 2021
 • Runda 3: 23-24 Octombrie 2021
 • Runda 4: 30-31 Octombrie 2021
 • Runda 5: 4-5 Decembrie 2021
 • Runda 6: 11-12 Decembrie 2021

Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica în semifinale care se vor disputa în aprilie într-o singură manșă pe terenul câștigătoarelor celor două grupe.

Echipele din România nu pot participa la competiție din motive financiare după cum a explicat Federația Română de Rugby.

Echipele noastre de club nu pot susține financiar participarea la o asemenea competiție, am încercat să participăm cu echipa națională secundă sub denumirea francizei Lupii București, era un proiect pe care îl pregătisem încă de anul trecut, dar, din păcate ne-am lovit de problema lipsei de fonduri. După cum se știe bugetul federației a fost redus de către Ministerul Tineretului și Sportului cu peste 50% față de 2019 și nu am putut beneficia de o garanție financiară care să ne ajute să evoluăm în această competiție, ca atare, din păcate, în acest an nu vom avea posibilitatea de a fi prezenți în Super Cup. Este o mare pierdere pentru că este un proiect extrem de important prin care le puteam oferi meciuri internaționale tinerilor jucători din campionatul intern, meciuri care veneau să crească numărul partidelor pe care aceștia le disputau într-un sezon și mai ales le oferea acea experiență care îi ajuta să crească, să evolueze ca jucători. Să nu uităm că Stejarii de acum au evoluat toți pentru Lupii București, au fost jucători care au crescut în meciuri internaționale disputate cu această franciză. Ne dorim să fim în această nouă competiție, am încercat să găsim resurse private pentru a susține participarea, însă, din păcate, nu au fost suficiente. ”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.