Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Anglia, în finala EURO cu ajutorul VAR. Cum se explică decizia controversată a arbitrilor?

kane_bun.png

Sursa imaginii: 
www.rfi.fr

Anglia s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal. Britanicii au învins  cu 2-1, după două reprize de prelungiri, reprezentativa Danemarcei, calificându-se în finala cu Italia, de duminică, de pe Wembley. Partida a fost echilibrată, iar golul victoriei a fost înscris în urma unui penalty controversat, acordat ușor de arbitru și confirmat de arbitrul video (VAR). Ulterior, unii specialiști au criticat faptul că arbitrul principal nu a mers la marginea terenului pentru a reanaliza faza care în final a decis echipa calificată în finala turneului.

La RFI, fostul mare portar Helmuth Duckadam spune că decizia arbitrilor a fost cel puțin discutabilă. „Mie mi se pare cel puțin ciudat, ca să nu spun altfel, faptul că arbitrul nu a fost chemat la margine să revadă faza. Au fost alte faze nu atât de importante, iar arbitrii au fost chemați să reanalizeze faza”. Duckadam mai spune că, probabil, englezii au fost ușor avantajați de arbitri pentru că au jucat pe teren propriu. „Li s-a dat acel 5% englezilor pentru ca au fost gazde”, spune fostul mare portar.

În ceea ce privește finala competiției, Duckadam crede că Italia este ușor favorită în fața Angliei. „După joc, Italia pare superioară, dar să nu uităm că Anglia joacă în fața propriilor suporteri. Kane este în revenire de formă. Totuși, e de remarcat că Italia joacă la acest EURO cu un entuziasm extraordinar, care i-ar putea da câștig de cauză în final”, spune fostul portar.


Sursa imaginii: 
Facebook

În fine, Duckadam mai afirmă că la acest turneul final s-au făcut remarcați mai mulți tineri fotbaliști. El crede că cel mai valoros dintre ei este mijlocașul spaniol de numai 18 ani, Pedri.

Ascultă:

 
Fostul mare portar Helmuth Duckadam, despre finala EURO