Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Anglia ar putea fi penalizată de UEFA pentru incidentele din tribune la semifinala cu Danemarca

schmeichel laser.jpg

Image source: 
france24.fr

Forul fotbalistic englez riscă o penalizare din partea UEFA după ce la semifinala cu Danemarca un fan a folosit un indicator laser, țintind cu fasciculul de lumină fața portarului Schmeichel la penalty-ul decisiv.

Reprezentativa engleză este în vizorul federației continentale, fiindcă fanul englez l-a șicanat pe portarul danez Kasper Schmeichel, în semifinala Euro 2020, de miercuri, de pe Wembley, câștigată de Anglia cu 2-1, în prelungiri.

Acest incident a avut loc în momentul în care Harry Kane a executat o lovitură de pedeapsă primită de Anglia în prima repriză a timpului suplimentar.

Goalkeeper-ul scandinav a parat execuția, dar Kane a marcat după ce a recuperat mingea respinsă, aducând Anglia în avantaj de un gol, 2-1, ce s-a dovedit a fi decisiv în final.

Tot Anglia a fost acuzată pentru „tulburări provocate de susținătorii săi în timpul intonării imnurilor naționale” și pentru „folosirea de efecte pirotehnice de către susținătorii săi”.

Într-un comunicat citat de „skysports.com” UEFA a declarat: "Cazul va fi tratat în timp util de către UEFA, prin Organismul de Control, Etică și Disciplină (CEDB)".

Amintim, imaginile TV au arătat o lumină verde pe fața lui Kasper Schmeichel, care nu s-a arătat însă deranjat, apărând în primă fază șutul spre poarta sa.