Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Franța își ia revanșa asupra Australiei în al doilea meci test

australia_franta.jpg

Australia 26 Franța 28
Franța a obținut prima victorie în 31 de ani într-un meci test jucat în Australia
Sursa imaginii: 
www.rugbyrama.fr

Echipa de rugby a Franței a învins Australia cu 28 – 26 la Melbourne în al doilea test al turneului la Antipozi, după victoria Wallabies de săptămâna trecută cu 23 – 21. Este prima victorie a francezilor în Australia după 31 de ani.

Francezii se revanșează în mod aproape identic pentru înfrângerea de săptămâna trecută printr-o lovitură de pedeapsă transformată de fundașul Melvyn Jaminet cu două minute înainte de final.

Wallabies au dominat, uneori categoric, dar au plătit prețul indisciplinei, iar Jaminet i-a pedepsit în mod sistematic, transformând șapte lovituri de pedeapsă, pe lângă transformarea eseului marcat pe contra-atac de aripa Damian Penaud.

Australienii au marcat două eseuri, unul prin mijlocașul la grămadă, Jake Gordon, și altul prin căpitanul și flankerul Michael Hooper, ambele transformate de mijlocașul la deschidere Noah Lolesio, care a transformat și patru penalități.

Tânăra echipă a Franței obține prima victorie în Australia din 1990, când XV-le Cocoșului Galic învingea pe Wallabies cu 28 – 19 și urcă pe locul 5 în clasamentul World Rugby, în timp ce Wallabies cad pe locul 7.  

Melvyn Jaminet
Fundașul Melvyn Jaminet a marcat 23 din cele 28 de puncte ale Franței
Sursa imaginii: 
France Rugby Twitter