Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


15 cazuri de Covid-19 confirmate în Satul Olimpic din Tokyo

Directorul executiv al comitetului organizator al Jocurilor Olimpice de la Tokyo anunțase inițial că o persoană din străinătate, care a fost implicată în organizarea competiției, a fost depistată pozitiv pentru COVID-19.

Anunțul alimentează îngrijorările legate de desfășurarea competiției sportive, care au fost amânate un an din cauza pandemiei.

Jocurile Olimpice, sunt programate în perioada 23 iulie – 8 august și se vor desfășura fără spectatori, cu reguli stricte privind carantinarea inclusiv a sportivilor.

România a trimis 101 sportivi la Olimpiada de la Tokyo

Japonezi nu sunt entuziasmați de startul Jocurilor Olimpice, care încep pe fondul unei creșteri a cazurilor de COVID. Localnicii sunt îngrijorați că un aflux de vizitatori străini ar putea duce la răspândirea virusului, ce ar pune presiune pe sistemul medical deja solicitat al țării. Din partea organizatorilor, Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional, a declarat că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi „sigure” și vor fi un spectacol de solidaritate globală în timpul pandemiei – în aceeași zi în care infecțiile din orașul-gazdă al competiției au atins cel mai înalt nivel din ultimele șase luni.

Bach urmează să viziteze săptămâna viitoare Fukushima, unde, în urmă cu 10 ani, a avut loc accidentul nuclear de la centrala electrică atomică, pentru că această regiune găzduiește meciuri de softball înainte de ceremonia de deschidere din 23 iulie.

FRF: Tricolorii sunt testați zilnic pentru Covid pe toată durata Jocurilor Olimpice

Membrii lotului olimpic de fotbal al României sunt testați zilnic pentru Covid pe toată durata Jocurilor Olimpice, a anunțat Federația Română de Fotbal.

„Tokyotricolorii sunt testați zilnic pentru COVID, pe toată durata Jocurilor Olimpice, în Japonia! Metoda e diferită față de de cele utilizate de obicei în România: fiecare jucător și membru al staff-ului furnizează dimineața probă de salivă pentru analiză”, a informat FRF.

În plus, o aplicație mobilă obligatorie, COCOA, instalată pe telefonul fiecăruia încă din prima zi în Japonia, monitorizează non-stop deplasările făcute, astfel încât să poată minimiza riscul răspândii virusului, prin identificarea contacților, în cazul unei persoane pozitive.

Conform FRF, o altă aplicație, OCHA, obligatorie și ea, solicită completarea zilnică a unui formular privind starea generală de sănătate, temperatura corpului, eventualele simptome COVID ale titularului de cont, dar și ale cunoscuților acestuia: „Aplicația OCHA a fost instalată încă de la intrarea în cantonamentul de la Mogoșoaia, iar mai mulți pași au fost făcuți periodic în aplicație în ultimele săptămâni pentru respectarea protocoalelor organizatorilor”.