Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Antrenorul Georgiei este grav bolnav de Covid în Africa de Sud

levan_maisashvili.jpg

Levan Maisashvili
Levan Maisashvili nu era vaccinat când a sosit în Africa de Sud
Sursa imaginii: 
Georgia Rugby Facebook

Antrenorul echpei naționale de rugby a Georgiei are “leziuni pulmonare grave” din cauza COVID-19 și a fost pus pe un ventilator mecanic într-un spital din Africa de Sud, a anunțat Federația Georgiană de Rugby. Georgia a jucat un meci test cu Africa de Sud pe 2 iulie. 

Antrenorul Levan Maisashvili a fost unul dintre cei șase jucători și membri ai staff-ului care au testat pozitiv cu Coronavirus după meciul test Africii de Sud pe 2 iulie la Pretoria și câștigat de campionii mondiali cu 40 – 9.

Ceilalți cinci care au dat rezultate pozitive au fost toți jucători. Aceștia s-au vindecat și au părăsit Africa de Sud duminică.

Maisashvili nu era vaccinat împotriva COVID-19, s declarat la Associated Press purtătoarea de cuvânt a echipei Georgiei, Tatia Beriashvili, în ciuda faptului că atât membrii echipelor din Africa de Sud, cât și cei ai Leilor Britanici și Irlandezi aflați în turneu acolo cât și personalul tehnic au primit vaccinări înainte de seria de trei meciuri test.

"Totul se face pentru a îmbunătăți starea lui Levan Maisashvili", a declarat Federația “A fost mutat într-una din clinicile de vârf din Africa de Sud, care este echipată cu cele mai moderne echipamente medicale pentru gestionarea pacienților cu COVID”.

Boala lui Maisashvili a scos în evidență pericolele deciziei atât a Africii de Sud, cât și a Leilor de a continua turneul în timp ce țara se confruntă cu un val de iarnă de cazuri de virus.

Valul actual din Africa de Sud este cel mai grav din întreaga pandemie, cu numărul de infecții și decese în creștere, în special în regiunea Johannesburg, unde se afla echipa Georgiei.

Deși nu este clar când și unde a fost infectat Maisashvili, Georgia a anunțat că are șase cazuri în echipa sa la câteva zile după meciul test cu Africa de Sud, care la rândul său raportatase deja cazuri în echipa sa înainte de joc. Infecțiile au dus în cele din urmă la anularea celui de-al doilea meci test programat inițial pe 9 iulie.

Echipa Africii de Sud a avut 12 jucători și personal tehnic pozitivi cu Coronavirus, de când au început pregătirile la sfârșitul lunii trecute. Leii Britanici și Irlandezi au avut, de asemenea, teste pozitive asupra virusului în grupul lor.

Africa de Sud și Leii Britanici și Irlandezi au trei meciuri test programate pe 24, 31 iulie și 7 august, aceste două echipe fiind considerate cele mai puternice din lume la ora actuală.

Tot pe motiv de Coronavirus au fost anulate meciurile România - Scoția (10 iulie), Georgia - Scoția (17 iulie) și Olanda - Spania (17 iulie).