Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


O triplă campioană la Jocurile Paralimpice nu poate concura la Tokyo fiindcă nu are voie să-și ia însoțitorul, care este chiar mama ei

rebecca meyers.jpg

Image source: 
france24.fr

Rebecca Meyers, de trei ori campioană la la Rio în 2016, nu va participa și în Japonia pentru că regulile pandemice îi interzic să își aducă și un însoțitor.

Sportiva campioană la înot are deficienţe de auz şi de vedere, iar mama ei a însoțit-o la toate concursurile.

Acum, Comitetul Olimpic şi Paralimpic al Statelor Unite (USOPC) i-a respins Rebeccăi Meyers cererea de a fi însoţită pe mama ei, în calitate de asistent personal de îngrijire, informează CNN.

"A trebuit să iau decizia de a mă retrage de la Tokyo 2020. Sunt furioasă, sunt dezamăgită, dar, mai presus de toate, sunt tristă că nu îmi reprezint ţara”, a scris Meyers, într-un comunicat.

Rebecca Meyers a precizat că mama ei a însoţit-o în calitate de asistent personal de îngrijire la toate concursurile internaţionale la care a participat din 2017. Însă, din cauza restricţiilor Covid-19, USOPC a refuzat solicitarea mamei sale de a merge în această calitate la Tokyo. Sportiva a spus că USOPC oferă un singur PCA pentru a-i ajuta cei 33 de înotători paralimpici americani, dintre care nouă au deficienţe de vedere.

"Cu pandemia Covid, există noi măsuri de siguranţă şi limite pentru personalul neesenţial, pe bună dreptate, dar un PCA de încredere este important pentru mine ca să pot concura”, a mai scris Meyers.

"Deci, în 2021, de ce, ca persoană cu dizabilităţi, încă lupt pentru drepturile mele? Vorbesc pentru generaţiile viitoare de sportivi paralimpici, în speranţa că nu vor mai experimenta niciodată durerea prin care am trecut. Este destul!", a conchis ea.

Meyers, în vârstă de 26 de ani, nu aude din naştere şi şi-a pierdut vederea în urma unei boli numite retinită pigmentară. Ea se deplasează cu ajutorul unui câine-ghid, Birdie.

Până acum, în palmaresul ei figurează trei medalii de aur la Jocurile Paralimpice de la Rio, două medalii de argint, la Rio şi la Londra, şi un bronz, la Londra, în 2012.