Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Africa de Sud 17 Leii Britanici și Irlandezi 22 în primul meci test

springboks_lions.jpg

Africa de Sud 17 Leii Britanici și Irlandezi 22
Leii Britanici și Irlandezi au dovedit o condiție fizică superioară în primul meci test împotriva campionilor mondiali
Sursa imaginii: 
Africa de Sud Twitter

Leii Britanici și Irlandezi au câștigat primul meci test cu Africa de Sud în turneul lor în emisfera sudică cu 22 – 17. În următoarele două săptămâni mai sunt două alte meciuri test de jucat.

Cel mai tare meci internațional al sezonului de rugby de până acum desfășurat la Cape Town în fața tribunelor goale într-o țară răvășită de pandemia de Coronavirus a confirmat rodajul superior al jucătorilor englezi, irlandezi, galezi și scoțieni care au jucat mult mai multe meciuri decât Springboks care după câștigarea Cupei Mondiale în 2019 au fost siliți să facă pauză în tot anul 2020 și au jucat un singur meci cu Georgia la începutul lunii, iar lotul lor a trebuit să facă pauză din cauza numeroaselor infectări.

Campionii mondiali au început totuși mai bine, au dominat tactic în prima jumătate intrând la vestiare cu un avantaj de 12 – 3 – patru penalități ale mijlocașului lor la grămadă Handre Pollard, față de una singură a omologului său Dan Biggar.

În partea a doua condiția fizică superioară a Leilor și-a spus cuvântul, ei dominând categoric pe înaintare, unde au marcat repede după reluare un eseu pe un maul de margine prin talonerul Luke Cowen Dickie, transformat de Biggar.

Sud-africanii au marcat singurele puncte după pauză printr-un eseu marcat de mijlocașul lor la grămadă, Faf de Klerk după unul din rarele lor contra-atacuri, profitând de unele greșeli de apărare ale Leilor.

La 17 – 10 în minutul 49 Springboks au terminat benzina și din acel moment pe teren a existat o singură echipă: Leii au marcat de patru ori din penalitate, de trei ori prin Biggar și o dată prin înlocuitorul său, Owen Farrell. Scor final Africa de Sud 17 Leii Britanici și Irlandezi 22.

Al doilea meci test va avea loc sâmbăta viitoare, iar al treilea și ultimul pe 7 august.