Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tokyo2020: România învinge Mongolia la baschet feminin 3x3

baschet_bun.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / 3x3 Romania

Naţionala feminină de baschet 3x3 a României, participantă în premieră la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a obţinut, luni, prima victorie din competiţie, scor 22-14, cu Mongolia, în a cincea partidă, transmite news.ro.

Punctele au fost marcate pentru România de Mărginean 7, Ursu 7, Cuic 5, Stoenescu 3.

Tricolorele au înregistrat eşecuri în primele dispute: 10-21 cu China, 8-20 cu Japonia, 14-22 cu Italia şi 11-22 cu SUA.

În ultimele partide, România va întâlni luni Rusia și marţi Franţa.

Sferturile de finală vor avea loc în 27 iulie, iar semifinalele şi finala competiţiei sunt programate în 28 iulie.

Baschetul românesc a mai avut o singură reprezentare olimpică, la ediţia din 1952, când naţionala masculină a evoluat în turneul preliminar al JO de la Helsinki, ratând calificarea pe tabloul principal.

Disciplina baschet 3x3 apare pentru prima dată în programul olimpic la ediţia din acest an, de la Tokyo, iar naţionala feminină a României se află printre cele opt participante.

România participă la JO de la Tokyo (23 iulie-8 august) cu 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, adică înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.