Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ana-Maria Popescu, către ministrul Novak: Am crezut că mă așteptați cu cecul de 5 milioane

branzaaa.jpg

Scrimera română Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la JO
Scrimera română Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la JO
Sursa imaginii: 
Facebook

Scrimera română Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la JO, a revenit marți în țară. Ea a fost primită la aeroport de oficiali ai Federației Române de Scrimă, printre care și ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak. Ana Maria Popescu a fost foarte critică la adresa ministrului, care a declarat anterior că sportiva nu ar fi luat aurul olimpic nici dacă bugetul Federației ar fi fost mai mare.

Ana Maria Popescu, care a obținut prima medalie a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a avut un mesaj tranșant la adresa celor care conduc sportul în România, adresându-i-se lui Eduard Novak: ”Am crezut că mă așteptați cu acel cec de 5 milioane. Dar nu e nimic, și mai târziu e bine. (...) Sper să ajungeți dvs la Tokio și să luați medalia de aur pe care eu nu am reușit să o iau”.

Ascultă

Popescu a povestit condițiile în care s-a pregătit de participarea la Jocurile Olimpice cu parteneri în vârstă de peste 40 de ani.

„Anul trecut, în luna iulie, mergeam într-o cârjă. Și învățam să merg din nou. Nu am avut de demonstrat nimic. Am vrut să îmi demonstrez doar mie însumi că mai pot. Visați, oameni buni! Am demonstrat că se poate, iar dacă eu am putut, oricine poate. Nu contează culoarea medaliei!” a spus vicecampioana olimpică.

Sportiva a fost critică și la adresa presei, căreia i-a reproșat că nu apreciază la adevărata valoare performanțele obținute de sportivi la Olimpiadă: „Mă bucur că după 13 ani de zile am văzut mai puține titluri cu Brânză a pierdut aurul, mă bucur că ați înțeles mesajul, că un loc la Jocurile Olimpice este un loc câștigat. Să știți că toți colegii mei de acolo muncesc foarte mult și indiferent dacă ne întoarcem de la Jocuri cu medalii sau fără, noi muncim. Țineți-le pumnii! E greu, e al naibii de greu, să fii acolo și să citești un titlu care poate aduce 3 clickuri, dar poate dărâma ca pe un castel de cărți moralul unui sportiv. Și nu este corect”.