Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


David Popovici: Vreau să revoluționez înotul. Degeaba dai din mâini, ca un câine turbat

david.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Înotătorul David Popovici nu a mai reuşit la 50 m liber o a treia calificare într-o finală la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după cele de la 200 şi 100 m liber, dar a dezvăluit că este gata să revoluţioneze înotul, informează Agerpres.

Daniel Popovici, puştiul fenomen de 16 ani care a fost la două sutimi de medalia de bronz în finala de la 200 m liber, a povestit că această olimpiadă i-a adus multă experienţă şi este pregătit să revoluţioneze înotul alături de antrenorul său Adrian Rădulescu.

''Rămân cu extrem de multă experienţă şi cu probabil cel mai frumos concurs la care am fost până acum. Aştept cu nerăbdare şi următoarele Jocuri, dar nu numai. Mai am Mondiale, Europene, tot felul de concursuri internaţionale, la noi în ţară. Dar am mai spus-o, avem planuri măreţe eu şi cu antrenorii mei. În principiu şi în mare vrem să reuşim să revoluţionăm înotul şi aici mă opresc. Pentru că după vorbe, trebuie să şi demonstrez. Am spus asta şi îmi place să spun, avem timp, răbdare şi pasiune. Le avem pe toate trei şi doar de astea avem nevoie'', a spus Popovici după seriile de la 50 m liber, derulate vineri seara la Aquatics Centre din Tokyo.

''La 50 m liber e puţin diferit. E alt stil de înot. Trebuie să te antrenezi pe alte chestii, trebuie să fii mai bun la alte chestii. Momentan sunt mai bun la înotul puţin mai lung şi puţin mai de anduranţă. Dar o să mă îmbunătăţesc şi la 50 m. Explozia e una dintre calităţile principale pe care trebuie să le ai la 50, dar cel mai important lucru este să reuşeşti să menţii viteza şi în acelaşi timp să ai control asupra ei. Degeaba dai din mâini, ca un câine turbat, dacă nu faci ceva din asta, dacă nu scoţi ceva din asta'', a declarat David Popovici.

''Obosit cred că eram, dar fără să îmi dau seama. Fără s-o simt, fără să înregistreze asta creierul meu. Poate s-a simţit oboseala, poate şi presiunea, habar n-am, dar eu m-am simţit bine. Dar şi-au spus şi ele cuvântul'', a adăugat înotătorul român, care a reuşit al 40-lea timp din serii. Doar primii 16 au acces în semifinalele programate sâmbătă dimineaţă.

David Popovici a obţinut cele mai bune rezultate la Tokyo pentru delagația de înot: locul patru la 200 m liber (la 2 sutimi de bronz) şi locul şapte la 100 m liber.