Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jocurile Olimpice: Cicliștii de pistă Jason și Laura Kenny – cel mai de succes cuplu sportiv

Laura și Jason Kenny

Jason și Laura Kenny au devenit sportivii olimpici britanici cei mai de succes și sunt cuplul cu cele mai multe medalii olimpice din istorie. Ei au stabilit recordul marți pe velodromul din Tokyo.

Ciclistul de pistă Jason Kenny, 33 de ani, a câștigat medalia de argint la proba de sprint pe echipe și a acumulat opt medalii olimpice, la fel ca și fostul său coleg, acum retras din competiție, Bradley Wiggins, dar are șase medalii de aur, față de numai cinci ale acestuia.

Soția sa Laura, 29 de ani, născută Trott, a câștigat tot o medalie de argint la proba de urmărire pe echipe și are acum patru medalii de aur și una de argint, pe locul 2 după cea mai de succes competitoare olimpică britanică din istorie, călăreața Charlotte Dujardin, care are șase medalii.

Împreună, cei doi sunt cel mai medaliat cuplu din istoria Jocurilor Olimpice și speră să-și îmbogățească colecția de medalii, Laura la probele de Madison și Omnium, iar Jason la sprint individual și Keirin.

Jason, aflat acum la a patra participare consecutivă la Jocurile Olimpice, și-a anunțat retragerea din activitate după ediția de la Rio de Janeiro din 2016, dar a revenit asupra deciziei în 2017.

Laura este la a treia participare olimpică și dacă mai reușește să câștige o medalie de aur va deveni prima sportivă din Marea Britanie care câștigă un titlu olimpic la trei ediții ale jocurilor.

Ciclismul de pistă este cel mai de succes sport olimpic britanic din mileniul trei cu 23 de medalii de aur, 10 de argint și șapte de bronz.

Jason și Laura sunt soț și soție din septembrie 2016, când s-au căsătorit într-o ceremonie privată și au un fiu de cinci ani.

Laura și Jason |Kenny
Laura și Jason Kenny sunt căsătoriți de cinci ani
Image source: 
Laura Kenny Twitter
 
Ascultați relatarea coresponentului RFI la Londra, Petru CLEJ