Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Noua Zeelandă 33 Australia 25 – o victorie a pragmatismului

richie_mounga.jpg

Richie Mounga
Richie Mounga a marcat un eseu de 70 de metri pe intercepție, care le-a tăiat aripile australienilor
Sursa imaginii: 
All Blacks Twitter

Noua Zeelandă a învins Australia cu 33 – 25 în prima manșă a Cupei Bledisloe la rugby care se atribuie câștigătoarei seriei de trei meciuri dintre cele două națiuni. All Blacks au profitat de greșelile comise de Wallabies și au obținut victoria.

Meciul de pe Eden Park din Auckand a fost dominat pe ansamblu de australieni, atât în termen de posesie a balonului, cât și în ca teritoriu. Ambele echipe au marcat câte patru eseuri, dar diferența a provenit din loviturile la but: tânărul mijlocaș la deschidere al Wallabies Noah Lolesio a transformat doar două din șapte, ratând astfel 13 puncte, când diferența finală a fost de doar opt puncte în favoarea All Blacks.

Momentul decisiv al meciului a fost în minutul 50 la scorul de 16 – 8 pentru All Blacks, când australienii au ratat o lovitură de pedeapsă, apoi au revenit în atac dar mijlocașul la deschidere al neo-zeelandezilor, Richie Mounga (care a marcat în total 18 puncte în acest meci) a interceptat și a marcat un eseu de 70 de metri.

După acest eseu, Wallabies au avut o cădere psihică vizibilă, ceea ce le-a permis All Blacks să se distanțeze la 33 – 8 în minutul 64, fructificând practic fiecare incursiune în 22-ul advers.

Wallabies au revenit în atac în final, marcând și ei patru eseuri ca și adversarii lor, dar a fost prea puțin și prea târziu. Scor final Noua Zeelandă 33 Australia 25.

Acesta a fost meciul cu numărul 148 al Cupei Bledisloe, inițiată în 1982, dinte care Noua Zeelandă a câștigat 104, Australia 37, șapte meciuri terminându-se la egalitate.

A doua manșă se dispută sâmbăta viitoare, tot pe Eden Park, care va conta și pentru prima rundă a Rugby Championship 2021, la care mai participă și Africa de Sud și Argentina.