Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Africa de Sud câștigă al treilea test și seria cu Leii Britanici și Irlandezi

africa_de_sud_castiga_seria_cu_leii_britanici.jpg

Africa de Sud 19 Leii Britanici și Irlandezi 16
Africa de Sud a câștigat seria de teste cu Leii Britanici și Irlandezi cu 2 - 1
Sursa imaginii: 
Africa de Sud Twitter

Africa de Sud a învins Leii Britanici și Irlandezi cu 19 – 16 și au câștigat seria cu 2 – 1. Punctele victoriei au fost marcate din penalitate în penultimul minut de joc.

Campionii mondiali au câștigat seria de teste împotriva celei mai puternice echipe a Emisferei Nordice, selecționata jucătorilor din Anglia, Țara Galilor, Irlanda și Scoția de o manieră identică cu cea de acum 12 ani: același jucător, mijlocașul la deschidere Morne Steyn, acum în vârstă de 37 de ani a transformat, ca și în 2009 lovitura de pedeapsă care a adus victoria Springboks.

Învinși în primul test cu 22 – 17, sud-africanii au revenit și au câștigat al doilea test cu 27 – 9, iar în al treilea test au revenit după ce erau conduși cu 10 – 6 la pauză.

Victoria în această serie este cu atât mai meritorie cu cât Springboks au fost împiedicați de pandemia de Coronavirus să joace vreun meci test timp de 20 de luni după victoria lor în fața Angliei în finala Cupei Mondiale din 2019.

Pe ansamblu, cele trei meciuri nu au fost deosebit de spectaculoase, dar angajamentul fizic a fost ne-egalat la acest nivel de la Cupa Mondială.

Sud africanii își vor face debutul pe teren propriu sâmbăta viitoare în ediția 2021 a Rugby Championship împotriva Argentinei, alături de Noua Zeelandă și Australia care se vor întâlni în aceeași zi la Auckland.

În ceea ce privește Leii, ei se vor întoarce în țările lor și la cluburile lor și peste patru ani vor fi din nou în turneu, de data aceasta în Australia. Unii dintre jucători nu vor mai fi cu certitudine atunci, dar amintirea turneului din 2021 va rămâne una memorabilă, cu atât mai dureroasă cu cât istoria s-a repetat identic la 12 ani diferență.