Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ieșită din Top 10 WTA după 7 ani, Simona Halep își încearcă forțele la Open-ul Canadei: “Sunt aici pentru a vedea cum rezistă corpul meu”

Simona Halep nu mai este de astăzi între primele zece jucătoare de tenis ale lumii. Românca părăsește topul după 373 de săptămâni de prezenţă neîntreruptă. Problemele medicale au ținut-o departe de teren în ultimele 3 luni, dar acum crede că e pregătită să joace. Simona a vorbit cu jurnaliștii canadieni despre accidentare, recuperare, viitorul ei în tenis și dorința de a avea copii.

Cu 3.925 de puncte în clasamentul WTA dat publicităţii astăzi Simona Halep ocupă locul 13 în ierarhia mondială feminină. A fost în Top 10 WTA 373 de săptămâni la rând.  

Accidentată la gamba stângă pe 12 mai, în partida cu Angelique Kerber, Simona a avut nevoie de 3 luni ca să se refacă. Problemele medicale au împiedicat-o să joace la  Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice.

Săptămâna aceasta românca se află în Canada și va juca în turul doi la Montreal. Simona Halep are ”bye” în primul tur, iar în runda secundă va juca împotriva câștigătoarei duelului Danielle Collins - Jill Teichmann.

Simona a declarat presei canadiene că se simte complet recuperată.

"Da, sunt puţin îngrijorată de această accidentare, deoarece a fost foarte profundă şi este foarte periculos să recidiveze repede dacă ceva nu merge bine în joc. Dar mă simt complet recuperată.

Sunt încrezătoare că mă voi simţi bine, dar trebuie să joc mai întâi un meci înainte să pot spune mai multe. (n.r. - despre un posibil duel cu Bianca Andreescu, în sferturi).

În primul rând, trebuie să pot juca primul meci. Este foarte greu să am vreo aşteptare cu privire la acest turneu. Vreau doar să rămân sănătoasă, ca să pot face tot posibilul pe teren şi să câştig primul joc.

Apoi, dacă se întâmplă asta, mă voi gândi la următorul meci. Sunt aici pentru a vedea cum va rezista corpul meu şi la ce nivel pot juca după această pauză" , a spus Simona.

Întrebată dacă se vede jucând până la 40 de ani precum Serena și Federer, Simona spune că nu.

"Îmi este imposibil să joc încă zece ani, asta e sigur. Dar da, este inspirator faptul că ei încă mai pot juca la acel nivel la această vârstă (n.r. Serena Williams și Roger Federer).

Mă simt tânără în comparaţie cu ei, dar bătrână lângă toate aceste adolescente care vin la 17, 18 ani şi care pulverizează mingea.

Va fi prea mult pentru mine să călătoresc în fiecare săptămână timp de încă zece ani”, susține cea care îi numără în special pe Petra Kvitova, Carla Suarez Navarro și Maria Sakkari printre cei mai buni prieteni ai ei din circuit.

„Și, de asemenea, vreau copii. Și când îi voi avea, nu mă voi întoarce. Dar nu se știe niciodată!", completează Simona, potrivit lapresse.ca.

Open-ul Canadei, găzduit de Montreal, face parte din categoria WTA 1000. Turneul are premii totale în valoare de 1,8 milioane de dolari.

Simona a câștigat competiția în 2016 și 2018.