Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Championship: Noua Zeelandă 57 Australia 22; Africa de Sud 32 Argentina 12 în prima rundă

all_blacks.png

All Blacks
All Blacks câștigă Cupa Bledisloe pentru al 19-lea an consecutiv
Sursa imaginii: 
Sky Sports

Noua Zeelandă a învins Australia cu 57 – 22 în prima rundă a Rugby Championship, câștigând cu această ocazie și Bledisloe Cup care se atribuie anual învingătoarei seriei dintre cele două țări. În celălalt meci Africa de Sud a învins Argentina cu 32 - 12.

All Blacks și-au adjudecat pentru al 19- lea an consecutiv Cupa Bledisloe, stabilind și un record absolut de puncte marcate împotriva Australiei: 57, dintre care opt eseuri față de trei ale australienilor.

Ca și sâmbăta trecută, când All Blacks au învins cu 33 – 25 pe același stadion Eden Park din Auckand, Wallabies au dominat teritorial și posesia balonului, dar nu au reușit să materializeze eficient timpul dublu petrecut în 22-ul advers.

All Blacks au fost de o eficiență maximă, profitând de fiecare ocazie și exploatând la maximum greșelile adversarilor, de pildă marcând două eseuri pe intercepție din propriul teren.

Cu această ocazie, Noua Zeelandă ia un start lansat în Rugby Championship, conducând cu cinci puncte în clasament, în fața Africii de Sud cu patru puncte.

Springboks au învins Argentina cu 32 - 12 într-un meci extrem de disputat, fără strălucirea celui de la Antipozi, în care campionii mondiali, proaspăt câștigători ai seriei cu Leii Britanici și Irlandezi s-au impus încetul cu încetul, marcând trei eseuri ți dovedind o disciplină remarcabilă în apărare. 

Între timp, antrenorul Georgiei, Levan Maisashvili, rămâne internat în stare gravă la Johannesburg, cu complicații Covid, după ce a contractat boala cu peste o lună în urmă în timpul turneului Lelos în Africa de Sud. El este ventilat mecanic în spital.

Springboks au câștigat primul meci test disputat vreodată între cele două țări cu 40 – 9 pe 2 iulie, dar din cauza infectărilor provenite din lotul sud-african, al doilea meci test programat pe 9 iulie a fost anulat.