Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Championship: Africa de Sud 29 Argentina 10 după un meci dezamăgitor

springboks_pumas.jpg

Africa de Sud 29 Argentina 10
Talonerul Malcolm Marx marchează al doilea eseu sud-african după un maul de margine
Sursa imaginii: 
Springboks Twitter

Africa de Sud a învins Argentina cu 29  - 10 în runda a doua a Rugby Championship. Campionatul a fost perturbat de decizia Noii Zeelande de a anula cele două meciuri împotriva Africii de Sud și să amâne deplasarea pentru meciul cu Australia.

Campionii mondiali, Springboks, au dominat majoritatea meciului, dar nu au reușit să profite decât parțial de indisciplina Pumas care au livrat nu mai puțin de 22 de penalități și au primit două cartonașe galbene.

În prima parte Springboks s-au rezumat la a transforma cinci lovituri de pedeapsă prin mijlocașul lor la deschidere, Habdra Pollard, Pumas replicând numai o dată prin omologul său, Domingo Miotti. Scor la pauză 15 – 3 pentru sud-africani.

La reluare sud africanii au intrat deciși pe teren și au înscris două eseuri, unul prin aripa Makazole Mapinpi (16 eseuri marcate în 18 meciuri internaționale) și cel de-al doilea prin talonerul Maolcolm Marx după un maul de margine la cinci metri de linia de but, ambele transformate de Pollard.

Se părea că al treilea eseu pentru punctul bonus va veni rapid, dar dominația pe înaintare a Springboks nu a mai putut fi convertită în eseuri din cauza unei lipse acute de imaginație în atac.

În schimb, argentinienii au refuzat în prelungiri să șuteze balonul în afara terenului pentru încheierea meciului, au insistat în atac și, deși erau în inferioritate numerică, au marcat eseul mult dorit prin flankerul Pablo Matera, transformat de înlocuitorul lui Miotti, Nicolas Sanchez. Scor final: Africa de Sud 29 Argentina 10.

Celălalt meci din runda a doua, Australia – Noua Zeelandă a fost amânat, All Blacks anunțând că nu se mai deplasează la Perth din cauza situației de carantină națională anti-Covid instituită de guvernul neo-zeelandez.

Următorul meci din runda a treia este programat la Sydney, pe 12 septembrie, între Africa de Sud și Australia. Meciul Noua Zeelandă – Argentina, programat pe 11 septembrie este incert, iar cele două meciuri dintre All Blacks și Springboks, programate în rundele 5 și 6 în Noua Zeelandă pe 25 septembrie și 2 octombrie au fost anulate.