Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un băiețel de 8 ani din Brașov campion european la șah

sah1.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Claudia Sofronie-Bilciu

Vladimir Sofronie, un băieţel din Braşov în vârstă de 8 ani, a câştigat detaşat medalia de aur la Campionatul European de Şah Clasic U8 (participanţii au mai puţin de opt ani – n.red.), care s-a desfășurat în perioada 13-22 august 2021 la Kouty nad Desnou, Cehia, transmite publicația Bună ziua Brașov.

Vlad nu a pierdut niciun meci pe toată durata turneului și a obținut 8,5 puncte din 9 posibile – deşi a fost prima lui participare la un concurs în afara ţării – la distanţă mare faţă de competitori (2,5 puncte faţă de următorul clasat). Era deja campion detaşat înainte de ultima rundă.

Vladimir şi părinţii săi, care îi sunt şi antrenori, au spus că „au fost 10 zile trăite la intensitate maximă, cu emoţii şi lacrimi de bucurie!” şi transmit mulţumiri comunităţii braşovene care l-a susţinut pe Vladimir în ultimele luni. 

„Mulţumim comunităţii braşovene care l-a susţinut pe Vladimir în ultimele luni. Aţi fost extraordinari şi ne bucurăm că Vladimir a reuşit să aducă medalia de aur acasă, la Braşov. Mulţumim Fundaţiei Comunitare Braşov şi presei, pentru că au crezut în potenţialul lui Vladimir şi nu au lăsat să treacă neobservate rezultatele lui, care vin în urma multor ore de muncă, deşi Vladimir are doar 8 ani!”, a fost mesajul transmis din partea lui Vladmir şi a părinţilor.

Rezultatul micului şahist a fost recompensat de organizatori cu un laptop pe care acesta îl va folosi pentru pregătire.

Podiumul băieţilor U8 ani, după 9 runde:

1: Sofronie Vladimir (România), 8,5 puncte;

2: Janeczek Maksymilian (Polonia), 5,5 puncte;

3: Kroulik Stepan (Cehia) 5,5 puncte.

Următorul turneu anunţat este Campionatul Mondial ELO <1700, programat pentru luna octombrie în Grecia (termenul de înscriere este 16 septembrie).