Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Championship 2021 se mută în totalitate în Australia din cauza Covid

noua_zeelanda_australia.jpg

Noua Zeelandă - Australia
Amânat până acum de două ori, meciul Noua Zeelandă - Australia se va disputa la Perth la o dată ce rămâne a fi stabilită
Sursa imaginii: 
RICKY WILSON/STUFF/STUFF

Toate meciurile restante din Rugby Championship ediția 2021 se vor disputa în Australia în Queensland și Perth din cauza carantinei în vigoare în toată Noua Zeelandă și părți ale teritoriului australian. Celelalte două țări participante la campionat sunt Africa de Sud și Argentina.

SANZAAR, organizatorul Rugby Championship, a confirmat marți că opt meciuri ale turneului vor fi organizate acum în statul Queensland, după ce SANZAAR și federațiile naționale au căzut de acord asupra aranjamentelor adecvate de călătorie, cazare și carantină, reglementate de guvernul statului Queensland.

Al nouălea meci, cel restanță din runda a doua, Australia - Noua Zeelandă, care urma să se joace la Perth sâmbătă, 28 august, se va juca în acel oraș pe stadionul Optus, cu confirmarea datei meciului care va fi anunțată în următoarele zile.

 “Am crezut că anul trecut a fost greu când a trebuit să implementăm un turneu tri-național în Australia, cu Africa de Sud absentă din cauza pandemiei, dar actuala perturbare cauzată de„ varianta Delta a COVID-19 a dus la înăsprirea substanțială a măsurilor de securitate biologică la frontieră” a declarat directorul executiv SANZAAR, Brendan Morris.

"Acest lucru este total de înțeles, dar după ce am explorat mai multe opțiuni, inclusiv mutarea turneului în Africa de Sud și chiar în Europa, așteptăm cu nerăbdare restul Campionatului de Rugby din Queensland. Într-adevăr, sunt încântat în numele părților interesate de la SANZAAR că acum putem finaliza acest turneu de rugby de talie mondială.” a mai spus el.

Suntem foarte încântați de acest format unic și experiență de rugby și dorim să oferim o lună de cuplaje cu cei mai buni jucători în Queensland, ceva ce nu s-a mai făcut până acum în rugby-ul internațional.” a mai spus Morris.

Decizia SAANZAR urmează anulării de către Noua Zeelandă a celor două meciuri cu Africa de Sud pe teren propriu și a amânării deplasării pentru meciul cu Australia. 

Până acum, după disputarea a trei meciuri (două Africa de Sud – Argentina) și unul Noua Zeelandă – Australia) în clasament conduce Africa de Sud cu 9 puncte, urmată de Noua Zeelandă cu 5 puncte, Australia și Argentina, ambele cu 0 puncte.