Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristiano Ronaldo ar vrea să joace la Manchester City

cristiano_ronaldo_cr7.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Starul portughez intenționează să plece de la Juventus în urma criticilor primate în ultimele zile de la actuali și foști oficiali ai torinezilor, iar reprezentanții lui discută de câteva zile cu britanicii de la City, anunță cotidianul francez „L’Equipe”.

Printre cei mai duri contestatari ai lui Cristiano Ronaldo este unul dintre foștii președinți ai lui Juve, Giovanni Gigli. Acesta crede că în acest moment golgeterul lustitan, ajuns la 36 de ani, este „o povară” pentru echipă:

"Am fost mereu sincer și am spus: aducerea lui Ronaldo a fost o greșeală. Va fi imposibil de recuperat investiția făcută, dar trebuie să fiu sincer și să spun că, cu cât pleacă mai repede, cu atât e mai bine pentru Juventus. Prelungirea contractului lui Dybala și vânzarea lui Cristiano ar fi cel mai bun scenariu pentru toate părțile implicate, dar nu cred că cineva ca Ronaldo poate fi transferat în șapte zile, deci cred că va rămâne. Sper că antrenorul știe cum să îl folosească în cel mai eficient mod, de pe bancă, așa cum a făcut cu Udinese. Ronaldo este dăunător pentru atacul lui Juventus. Fără el, pot face lucruri excelente din punct de vedere colectiv", a spus fostul șef al grupării torineze.

Un al critic al lui CR7 este fostul internațional italian Antonio Cassano, în opinia căruia portughezul mai mult ar încurca lucrurile la "Bătrâna Doamnă", fiindcă prezența sa l-ar deranja pe Paulo Dybala:

"Există o mare problemă la Juventus și această mare problemă se numește Ronaldo. Își dorește să plece. Dybala vrea să fie în centrul atenției și să se simtă cea mai mare stea dintre toate. Cred că dă dovadă de lipsă de personalitate, mai trebuie să lucreze la caracterul său. Când este un jucător deasupra lui, el suferă mult", a explicat Cassano.

Amintim, la debutul în al 2-lea mandat pe banca lui Juve, antrenorul Massimiliano Allegri a surprins, alegând să-l lase pe banca pe Cristiano Ronaldo, deși starea fizică și mentală a acestuia îi permitea să înceapă jocul în primul 11.

Cotidianul „Gazzetta dello Sport” anunță, însă, că neincluderea lui CR7 în formula de start face parte din strategia lui Allegri, cel care a decis că Juventus trebuie să scape de ”dependența” de portughez și să obțină rezultate prin punerea în valoare a unor jucători ca Dybala sau Alvaro Morata.

După ce Paris Saint-Germain l-a adus pe Lionel Messi de la Barca, o posibilă doritoare a lui Cristiano Ronaldo părea tăiată de pe listă. Totuși, imaginația fanilor a fost re-aprinsă, fiindcă Mohammed bin Hamad bin Khalifa Al Thani, fratele Emirului Qatarului, proprietarul Paris Saint Germain, cel care l-a pus președinte pe Nasser Al-Khelaifi, a postat o poză pe rețelele de socializare în care Messi și Cristiano poartă amândoi tricoul parizienilor.

Totodată, acesta a scris în descrierea pozei cuvintele: „Poate?” și „Ar putea fi?”, lucru care le-a aprins imaginația fanilor francezi.

Totuși, o variantă mai plauzibilă pare a fi Manchester City, care are tot finanțatori arabi și mai puține probleme cu respectarea criteriului de fairplay financiar impus de UEFA.

Un răspuns al impresarului Jorge Mendes este așteptat până la finalul acestei săptămâni.