Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Campioana Moldovei FC Sheriff se califică, în premieră, în grupele UEFA Champions League

Moldova va fi reprezentată, pentru prima data, în grupele Champions League. Campioana Moldovei Sheriff Tiraspol a acces în faza grupelor UCL, eliminând pe rând campioanele Albaniei, Armeniei, Serbiei și Croației.

În seara zilei de miercuri, în returul fazei play-off a competiției, Sheriff a încheiat la egalitate 0-0 cu Dinamo Zagreb, în deplasare și s-a calificat în grupe grație victoriei din tur, 3-0 la Tiraspol. Pentru calificarea istorică, Sheriff va primi de la UEFA în jur de 17 milioane de euro.

Tragerea la sorți pentru grupele UEFA Champions League din acest an va avea loc joi seara.

În primele trei runde ale Ligii Campionilor, Sheriff a trecut de Teuta (Albania) cu scorul general de 5-0, de Alashkert (Armenia), scor general 4-1, și de Steaua Roșie Belgrad, Serbia (1-0) și s-a calificat în faza play-off.

Echipa antrenată de tehnicianul ucrainean Yurii Vernydub a susținut, miercuri, al 127- lea meci din cupele europene. Bilanț: 38 victorii, 38 egalități, 51 înfrângeri. Golaveraj 115-127.

Clubul Sheriff Tiraspol, fondat în 1997, este controlat de milionarul Victor Gușan, care deține și holdingul Sheriff – cea mai mare companie din stânga Nistrului, scrie Ziarul de Gardă. Sheriff controlează, practic, principalele activități economice din autoproclamata republică nistreană, fiind implicată în comerțul produselor alimentare angro și cu amănuntul (prin lanțul de supermarketuri pe care îl deține), a carburanților, medicamentelor și altor produse. De asemenea, Sheriff desfășoară activități de comerț a automobilelor, dar și în domeniul construcțiilor și cel imobiliar.