Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Victorie pentru Simona Halep în primul tur la US Open

halep_us_open.jpg

Sursa imaginii: 
US Open

Victorie pentru Simona Halep în primul tur la US Open. Românca s-a impus în fața italiencei Camila Giorgi, recentă câștigătoare a turneului de la Montreal. Halep s-a impus după o oră şi 33 de minute, cu 6-4, 7-6 (3). Urmează duelul cu slovaca Kristina Kucova (111 WTA, venită din calificări).

Simona Halep s-a calificat în runda a doua a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o, luni, la New York, pe Camila Giorgi (Italia), cu 6-4, 7-6 (3).

Halep a încheiat meciul cu cu 6 aşi şi 3 duble greşeli, având un procentaj de reuşită la primul serviciu de 83%, după ce înainte de tiebreak acesta era de 90%. Simona Halep a avut 14 mingi direct câştigătoare şi 16 erori neprovocate.

Giorgi, jucătoare care a cucerit recent titlul la Montreal, a avut 2 aşi, o dublă greşeală, 16 winners şi 30 de erori neforţate.

"Sunt mulțumită de victorie, este una importantă, ea a jucat foarte bine, câștigase în Canada, dar mă bucur că am ajuns în turul următor. Am făcut ajustări la serviciu, am lucrat mult, am mai multă încredere când dau în forță. Rochia galbenă (n.r. despre noul ei echipament) seamănă cu steagul nostru, are culori ale drapelului", a declarat Simona Halep după meciul cu Giorgi.

În următorul meci, Halep va evolua împotriva jucătoarei Kristina Kucova (111 WTA, venită din calificări). Cele două sportive nu s-au mai întâlnit în circuitul WTA.

US Open se desfășoară în perioada 30 august - 12 septembrie și este ultimul Grand Slam al sezonului 2021 din tenisul mondial. Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale (2015). În 2019, ultima ediţie la care a participat, românca a fost eliminată în turul al doilea.