Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kimi Raikkonen se retrage din Formula 1 la aproape 42 de ani

raikkonen.jpg

Sursa imaginii: 
Instagram/kimimatiasraikkonen

"Mai sunt multe lucruri în viaţă pe care vreau să le experimentez", a declarat pilotul finlandez pe rețelele de socializare.

​„Veteranul” piloților din Marele Circ, Raikkonen – aflat acum la echipa italiană Alfa Romeo Racing, a anunţat miercuri că se va retrage din Formula 1 la finalul sezonului actual.

"Asta este. Acesta va fi ultimul meu sezon în Formula 1. Este o decizie pe care am luat-o iarna trecută. Nu a fost o decizie uşoară, dar după acest sezon va fi momentul pentru lucruri noi. Deşi sezonul continuă, vreau să le mulţumesc familiei mele, tuturor echipelor mele, tuturor celor implicaţi în cariera mea şi în special vouă, fanilor care m-aţi susţinut în tot acest timp. Formula 1 se încheie pentru mine, dar mai sunt multe lucruri în viaţă pe care vreau să le experimentez şi de care vreau să mă bucur", a scris Raikkonen pe Instagram.

Amintim, Kimi Raikkonen, care va împlini 42 de ani la 17 octombrie, concurează în Formula 1 din 2001 şi are în palmares titlul mondial obţinut în 2007, când pilota pentru Ferrari.

El s-a mai retras, temporar, din Formula 1 în deceniul trecut, când a concurat pentru câțiva ani în Campionatul Mondial de Raliuri, WRC. 


Sursa imaginii: 
Instagram/kimimatiasraikkonen